آیا پروتئین وی برای کبد چرب مضر است
آیا پروتئین وی برای کبد چرب مضر است؟

همان گونه که می دانید پروتئین از آن دسته از مواد مغذی است که روزانه باید مصرف شود و هر گونه کوتاهی در مصرف آن عوارض زیادی را در پی دارد اما ما امروز با موضوع متفاوتی در خدمت شما هستیم ما امروز قرار است که با یک دیگر بررسی کنیم که آیا پروتئین وی برای کبد چرب مضر است؟ لازم به ذکر است که پروتئین ها در حالت کلی به دو دسته تقسیم می شوند.

  • حیوانی
  • گیاهی

هر کدام از این پروتئین ها انواع خاص خود را دارد؛ از پروتئین های حیوانی می توانیم به پروتئین وی، کلزئین، تخم مرغ،  مرغ و بیف اشاره کرد.  اگر گیاه خوار هستید هم می توانید از پروتئین هایی هم چون سویا، نخود فرنگی ، نخود و برنج قهوه ای استفاده کنید.  فرق میان پروتئین حیوانی و گیاهی در اسید آمینه های آن ها است، پروتئین حیوانی تمام ۹ اسید آمینه ضروری بدن را دارد و کامل است اما پروتئین گیاهی معمولا یکی از این پروتئین ها را ندارد. این ۹ اسید آمینه که در پروتئین وجود دارد توسط بدن تولید نمی شود و باید به صورت روزانه مصرف شود. در مقالات قبلی در مورد عوارض مکمل بدنسازی به تفصیل صحبت کردیم. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا پروتئین وی برای کبد مضر است؟ با ما همراه باشید.

آیا پروتئین وی برای کبد چرب مضر است

اگر ورزشکار هستید از پروتئین وی غافل نشوید

این ماده مغذی موجب تولید انرژی می شود و هر انسان روزانه باید به ازای هر کیلوگرم ۸/ پروتئین مصرف کند اما حواستان باشد که در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا مصرف زیاد پروتئین حیوانی موجب کبد چرب می شود. اما از آن جایی که پروتئین وی موجب هضم و جذب بهتر غذا می شود بهترین گزینه برای ورزشکاران است. پروتئین وی موجب ترمیم ماهیچه ها و ریکاوری سریع می شود. این پروتئین باعث سم زدایی از خون می شود و می تواند عملکرد کبد را بهتر کنید و به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک کند.

برای آشنایی با عوارض پروتئین وی کلیک کنید.

پروتئین وی و کبد چرب

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد پروتئین بیش از حد، می تواند به کبد افراد سالم آسیب برساند. در واقع، کبد برای ترمیم و تبدیل چربی ها به پروتئین نیاز دارد. در مطالعه ای روی 11 زن چاق، مصرف 60 گرم مکمل پروتئین وی به کاهش تقریباً 21 درصدی چربی، در طی چهار هفته کمک کرد. علاوه بر این، به کاهش تری گلیسیرید خون تقریباً 15٪ و کلسترول تا حدود 7٪ کمک کرد.

بیشتر بخوانید:  ال ‌آرژنین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

با توجه به اینکه هزاران نفر بدون مشکل کبدی، پروتئین وی مصرف می کنند، شواهدی وجود دارد که پروتئین وی، می تواند به کبد آسیب برساند. مصرف زیاد پروتئین ممکن است به افراد در هنگام ابتلا به سیروز کبدی آسیب برساند. در سیروز، کبد نمی تواند به درستی کار کند. بنابراین مصرف زیاد پروتئین باعث افزایش سطح آمونیاک در خون می شود که ممکن است به مغز آسیب برساند. اگر بیماری کبدی دارید، قبل از مصرف پروتئین با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه:

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد پروتئین بیش از حد می تواند به کبد در افراد سالم آسیب برساند. با این حال، افراد مبتلا به بیماری کبد باید با پزشک خود بررسی کنند که پروتئین WHEY برای آنها بی خطر است.

تاثیر پروتئین وی بر کبد

شاید بعد از مطالعه ی متن بالا از خود بپرسید که بالاخره پروتئین وی برای کبد چرب مضر است یا خیر. باید خدمتتان عرض کنیم، چربی بیش از حد در کبد به کبد چرب و سیروزی کبدی تبدیل می شود.  البته دیگر بیماری هایی هم چون دیابت نوع ۲ به دنبال آن می آیند. چنان چه شما به سیروزی کبدی مبتلا هستید بهتر است که زیر نظر پزشک پروتئین مصرف کنید که خدای نکرده با مشکلی مواجه نشوید،  پزشک پروتئین های مفیدی برای شما تجویز می کند که نه تنها مصر نیست بلکه می تواند خوب هم باشد.

آیا پروتئین وی برای کبد چرب مضر است

اگر کبدتان به شدت آسیب دیده است این توصیه ها را جدی بگیرید

ما تا به این جا متوجه شدیم که پروتئین ها اگر به اندازه و اصولی مصرف شدند نه تنها برای کبد مصر نیستند بلکه می توانند بافت آسیب دیده ی کبد را ترمیم کنند اما حواستان باشد که زیاده روی در هیچ چیزی خوب نیست و پروتئین وی نیز از این قاعده مستثنی نیست اگر کبد چرب دارید بدون مشورت با پزشک پروتئین وی مصرف نکنید. سعی کنید که از میوه ها و سبزیجات بدون چربی استفاده کنید.  مصرف حبوبات ، مرغ و ماهی می تواند بهترین گزینه ها برای برنامه ی غذایی شما باشد . چنان چه جز آن دسته افرادی هستید که به غذا های دریایی علاقه دارید بهتر است که با مصرف صدف پخته نشده خداحافظی کنید. برنامه غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که نمک نقش پر رنگی در آن نداشته باشد زیرا مصرف زیاد نمک به گونه ای سم می باشد.  زمانی که شما به پزشک مراجعه می کنید و او بعد از آزمایش متوجه می شود که کبد چرب شما چه مقدار است و در چه مرحله ای قرار دارد قطعا یک برنامه ی غذایی به شما می دهد و شما را راهنمایی می کند بهترین کار این است که توصیه های پزشک خود را جدی بگیرید و به هیچ عنوان در رعایت کردن این نکات کوتاهی نکنید زیرا هر گونه کوتاهی و سهل انگاری در این موضوع ممکن است که عواقب جبران ناپذیری در پی داشته باشد و بعد ها نتوان کاری کرد . امیدواریم که مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد.

بیشتر بخوانید:  گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

ازینکه سوالات و نظرات خود را با داروخانه انلاین داروبیار به اشتراک میگذارید، ساسگزاریم.