علائم حساسیت به کاندوم و راه‌های درمان آن

استفاده از انواع گوناگون کاندوم امروزه بسیار مرسوم است. به دلیل جلوگیری از بیمارهای عفونی و آمیزشی و هم پیشگیری از بارداری ناخواسته، مصرف کاندوم روز به روز افزایش می‌یابد. بسیاری از زوج‌ها استفاده از کاندوم را به مصرف قرص‌های ضدبارداری هورمونی ترجیح می‌دهند ولی گاهی نیز مشکلات کوچکی مانند حساسیت به کاندوم وجود دارد. ممکن است برخی اوقات پس از مصرف کاندوم در رابطه جنسی، زوج‌ها واکنش‌هایی مثل سوزش و یا خارش از خود نشان دهند. احتمالاً این به آن دلیل است که بدن به جنس آن کاندوم ویژه حساسیت نشان می‌دهد. خوب است بدانیم که بیشتر افرادی که به برخی از غذاها حساسیت دارند؛ در قبال کاندوم نیز ممکن است واکنش‌های آلرژیک بیشتری از خود نشان دهند.

ولی چگونه علائم حساسیت به کاندوم را تشخیص دهیم؟ به چه دلیلی این نشانه‌ها ظاهر می‌شوند؟ و راه‌های درمان حساسیت به کاندوم کدامند؟ در این مقاله به این پرسش‌ها  و در کل به علائم حساسیت به کاندوم و راه‌های درمان آن می‌پردازیم؛ پس همراه ما باشید.

کاندوم چه کاربردی دارد؟

کاندوم پوششی کشسان است که به مانند حائلی فیزیکی از تماس اندام تناسلی مرد با اندام شریک جنسی او جلوگیری می‌کند. همچنین سبب جلوگیری از ورود اسپرم مرد به اندام جنسی زن می‌شود. کاربرد دیگر آن علاوه بر پیشگیری از بارداری، ایجاد مانع برای انتقال ارگانیسم‌های بیماری‌زا و آمیزشی است.

پرفروش ترین کاندوم های داروخانه آنلاین داروبیار را مشاهده نمایید.

کاندوم یک وسیله مانع غلافی شکل است که در طول رابطه جنسی برای کاهش احتمال بارداری یا عفونت آمیزشی (STI) استفاده می‌شود. کاندوم در دو نوع مردانه و زنانه وجود دارد. با استفاده مناسب – و استفاده در هر رابطه جنسی – زنانی که همسرشان از کاندوم استفاده می‌کنند، میزان بارداری سالیانه ۲ درصد را تجربه می‌کنند.

ویکی پدیا

کاندوم‌ها را از چه جنسی می‌سازند؟

علائم حساسیت به کاندوم و راه‌های درمان آن

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که کاندوم‌ها را از چه جنسی می‌سازند؟

کاندوم لاتکس

لاتکس امولسیونی طبیعی است که در نتیجه‌ی آسیب دیدن بافت بعضی از گیاهان ترشح می‌شود؛ این ماده در تولید بعضی پوشش‌های آزمایشگاهی و پزشکی کاربرد دارد. تولیدکنندگان از این ماده در انواع فرآورده‌های پزشکی از جمله کاندوم بهره می‌برند. بیشتر کاندوم‌های موجود در بازار از جنس لاتکس هستند. مهم‌ترین ویژگی لاتکس ارتجاعی بودن آن است.

بیشتر بخوانید:  تاثیر بدنسازی بر دستگاه تناسلی زنان و مردان

 کاندوم پلی اورتان

این نوع کاندوم در مقایسه با لاتکس، جنسی نازک‌تر دارد و گرمای بدن را به خوبی انتقال می‌دهد. اما پلی اورتان کشسانی لاتکس را ندارد و از این رو احتمال لغزش یا پاره شدن در آن‌ها بیشتر است.

کاندوم پلی ایزوپرن

چون این کاندوم‌ها فاقد پروتئین‌های طبیعی هستند بنابراین حساسیت‌هایی مانند لاتکس، تولید نمی‌کنند. همچنین ویژگی مهم‌شان قابلیت ارتجاعی آن‌هاست.

کاندوم پوست بره

این کاندوم‌ها را از پوشش روده گوسفند می‌سازند. طبیعی هستند و این موضوع سبب رشد حساسیت می‌شود. این گونه از کاندوم متخلخل است و ویروس‌ها می‌توانند از راه آن‌ها وارد شوند. تنها در نوع مردانه تولید شده، و فقط در ایالات‌متحده موجود است.

انواع نشانه‌های حساسیت به کاندوم

علائم حساسیت به کاندوم و راه‌های درمان آن

با توجه به نوع واکنش فرد به لاتکس که از راه تماس مستقیم و یا استنشاق ذرات لاتکس رخ می‌دهد؛ ممکن است علائم آن از خفیف تا شدید فرق داشته باشد. علائمی مانند:

  • آبریزش بینی
  • سرفه یا عطسه
  • چشمان اشک‌آلود
  • خارش و کهیر زدن

در واکنش‌های شدید و آنافیلاکتیک، این علائم نمودار می‌شوند:

  • تهوع و استفراغ
  • افت فشار خون
  • تنگی قفسه سینه
  • سرگیجه و گیجی
  • تنگی نفس و تنفس دشوار

چرا علائم حساسیت به کاندوم پدیدار می‌شوند؟

ممکن است به همگی جنس‌های تولید کاندوم واکنش آلرژیک نشان دهیم. ولی در غالب موارد این لاتکس است که حساسیت‌زاست. پروتئین سازنده لاتکس یکی از پروتئین‌های آلرژی‌زاست. ممکن است بدن پروتئین مزبور را به عنوان عامل مهاجم شناسایی کرده و سپس با آزادسازی آنتی‌بادی‌ها به آن حمله‌ور شود.

ستیز میان سیستم ایمنی بدن و پروتئین لاتکس، سبب آلرژی می‌شود. معمولاً بیشتر افرادی که به کاندوم لاتکس حساسیت نشان می‌دهند، به آووکادو، سیب‌زمینی، موز و کیوی و گوجه و فلفل دلمه نیز به دلیل تشابه زیاد پروتئین لاتکس حساسیت دارند.

بیشتر بخوانید:  دوره نهفته زگیل تناسلی

البته همیشه هم لاتکس مقصر نیست. برخی از انواع کاندوم‌ها حاوی اسپرم‌کش‌ها هستند که می‌توانند سبب ایجاد آلرژی در اندام جنسی مردان شوند. استفاده چند باره از این نوع کاندوم می‌تواند سبب درد و حساسیت شود. روان‌کننده‌ها نیز به نوبه‌ خود می‌توانند سبب ساز سوزش و خارش شوند.

چطور تشخیص دهیم به کاندوم لاتکس حساسیت داریم؟

بهترین راه در ابتدا، بررسی تاریخچه و علائم پزشکی فرد است. آزمایش خون برای مطالعه وجود آنتی بادی‌های ضد لاتکس و آزمایش‌های پوستی برای بررسی واکنش فرد، از دیگر راه‌هایی است که به کمک متخصص آلرژی می‌آید.

درمان حساسیت به کاندوم

بهتر است اگر نشانه‌های حساسیت بر اندام جنسی و یا بدن خود مشاهده کردید؛ به پزشک مراجعه کنید. از آنجا که معمولاً برای چنین علائمی داروهای ضد آلرژیک تجویز می‌شود؛ پزشکان بیشتر مصرف کورتیکواستروئیدها و یا آنتی هیستامین را پیشنهاد می‌دهند که به عنوان دارویی برای حساسیت کاندوم بکار میرود. باید توجه داشت که این دارو‌ها با دز دقیق حتماً تحت نظارت پزشک متخصص تجویز شوند. در موارد بسیار حاد این واکنش آلرژیک، بیمار به اورژانس انتقال داده شده و از راه سرم وریدی داروها را دریافت می‌کند. اپی نفرین نیز برای واکنش‌های حساسیت فوری یا آنافیلاکسی تجویز می‌شود. واکنش‌های تأخیری معمولاً با داروهای موضعی و کورتیکواستروئیدهای خوراکی کنترل می‌شوند.

همچنین یکی دیگر از راه های درمان حساسیت کاندوم این است که می‌توانید با آگاهی از حساسیت خود به جنسی خاص، از انواع دیگر کاندوم‌ که در مقاله برشمردیم استفاده کنید. امروزه کاندوم‌های ضد حساسیت نیز وارد بازار شده‌اند که می‌توان از آن‌ها نیز بهره گرفت. این کاندوم‌ها در انواع گوناگونی مانند نوتلا کاپوت، شادو، کدکس مدل سنسیتیو، قابل تهیه هستند.

شما می‌توانید قیمت و مشخصات انواع کاندوم را در داروخانه آنلاین داروبیار ارزیابی کرده و با خاطری آسوده، محصول متناسب با نیاز خود را از این داروخانه خریداری کنید. داروخانه داروبیار یک داروخانه اینترنتی بزرگ است که به منظور رفاه بیشتر حال شما عزیزان، از طریق ارسال رایگان محصولات را به دست شما می‌رساند.

بیشتر بخوانید:  آیا مصرف پروتئین وی بر عملکرد جنسی تأثیر می گذارد؟

سخن پایانی

همانطور که دیدیم با وجود مزایای کاندوم، استفاده از آن ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود. واکنش آلرژیک به کاندوم می‌تواند هم در زنان و هم در مردان دیده شود اما به طور کلی حساسیت نسبت به آن در مردان بیشتر از زنان اتفاق می‌افتد. اصلی‌ترین دلیل پاسخ آلرژیک به کاندوم، حساسیت نسبت به جنس آن است که در کاندوم‌های لاتکس دیده می‌شود. علاوه بر جنس محصول، موادی چون اسپرم‌کش‌ها، روان‌کننده‌ها و نیز استفاده چندباره از کاندوم می‌تواند باعث بروز حساسیت حین یا پس از استفاده از آن شود.

درجات حساسیت به کاندوم و علائم آن در افراد مختلف، متفاوت است و از خفیف تا شدید متغیر است. علائم حساسیت را بسته به شدت آن‌ها می‌توان با داروهای موضعی، خوراکی و یا تزریقی برطرف کرد.