ویتامین برای کمر درد چه بخوریم؟

مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد، ریشه اصلی کمر درد در بعضی موارد کمبود ویتامین است اما کمبود چه ویتامینی باعث کمردرد می‌شود؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ می‌دهیم.

در تمام کشورهای جهان کمر درد شایع است و در ایران نیز تقریبا بیش از ۱۵ درصد مردم، با مشکل کمر درد دست و پنجه نرم می‌کنند. یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به کمردرد، زندگی بی‌تحرک و تغییر الگوی زندگی انسان‌ها است. تحقیقات، حاکی از این است که ۸۰ درصد از انسان‌ها در زندگی حداقل یکبار کمردرد را تجربه می‌کنند. البته کمر درد ممکن است به دلیل کمبود ویتامین نیز اتفاق بیفتد. در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که ویتامین برای کمر درد چه بخوریم؟

بهترین مکمل های ویتامین D

کمبود چه ویتامینی باعث کمر درد میشود؟

کمبود چه ویتامینی باعث کمردرد می‌شود؟

کمردرد می‌تواند به صورت دردهای عضلانی، درد تند و تیزی که به سمت پاها حرکت می‌کند، انعطاف‌پذیری محدود در پشت و ناتوانی در ایستادن به مدت زیاد، بروز پیدا کند.

هرچند ممکن است کمر درد دلایل مختلفی مثل آرتریت، بیرون‌زدگی دیسک‌های کمر، ناهنجاری‌های اسکلتی، سندرم پیش از قاعدگی، کشیدگی‌ها، پوکی استخوان یا عفونت‌های نخاعی داشته باشد اما با مصرف کاهش برخی ویتامین‌ها در بدن می‌تواند موجب کمردرد شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

کمبود ویتامین D باعث کمر درد می شود

در واقع کمبود کلیه ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد و می‌تواند منجر به بروز کمردرد شود. با این حال تاثیرگذارترین ویتامین که کمبودش باعث کمردرد می‌شود ویتامین D است.

براساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، ۴۱.۶%  از بزرگسالان ایالت متحده از کمبود ویتامین دی رنج می‎‌بردند. این عدد برای اهالی اسپانیا به ۶۹.۲ و در نژاد آفریقایی-آمریکایی به ۸۲.۱ % رسید. ویتامین D باعث جذب بهتر کلسیم در بدن می‌شود، همچنین مهم‌ترین عنصر معدنی در حفظ سلامت استخوان کلسیم است. بر طبق مطالعات اخیر دانشمندان، بیماری‌های استخوان از قبیل پوکی استخوان می‎‌تواند به دلیل کمبود ویتامین D  باشد. این ویتامین را می توان ویتامین تقویت عضلات کمر نامید.

پژوهش‌ها از شایع بودن کمبود ویتامین D به خصوص در زنان یائسه خبر می‌دهند که این مسئله می‌تواند فاکتوری مهم برای دیسک کمر و کمر درد باشد. احتمالا نرمی استخوان ناشی از کمبود ویتامین D، دلیل انعطاف‌پذیری و کشش نامناسب ستون فقرات و درد در آن ناحیه است.

این ویتامین محلول در چربی، بر طبق پژوهش‌های مرکز مطالعات ستون فقرات، تولیدکننده سلول‌های جدید استخوان است. استخوان‌های سالم و قوی، جذب کلسیم، کاهش خطر ابتلا به پوکی و نرمی استخوان، کاهش التهاب بدن و تسکین درد ناحیه‌ی کمر، همه از خواص ویتامین D است. توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه 600 واحد بین‌المللی ویتامین D دریافت کنند. ماهی قزل آلا، ماهی تن، مارگارین، پنیر سوئیسی، تخم‌مرغ، غلات آماده‌ غنی شده و شیر، غذاهای غنی از ویتامین D هستند.

چه عواملی باعث کاهش ویتامین D  در بدن انسان می‌شود؟

در ادامه می‎‌خواهیم به ۷ عامل که در کاهش ویتامین D موثر هستند اشاره کنیم:

  1.  تیره بودن پوست
  2. کهولت سن
  3.  اضافه وزن یا چاقی مفرط
  4.  عدم مصرف ماهی و لبنیات به میزان لازم
  5. زندگی در نقاطی از کره زمین که در طول سال نور کافی به آن نمی‎رسد
  6.  استفاده دائمی از کرم ضد آفتاب
  7.  در خانه ماندن
بیشتر بخوانید:  برای افزایش قد چه بخوریم؟

نشانه‌‎های کمبود ویتامین D در بدن چیست؟

  1.  بیماری و عفونت‎های دائمی
  2. ضعف و خستگی مفرط
  3. درد کمر و استخوان
  4.  افسردگی
  5. نقص در ترمیم زخم
  6.  پوسیدگی استخوان
  7.  ریزش مو
  8. درد عضلات

    کمبود چه ویتامینی باعث کمردرد می‌شود؟

کمبود منیزیم و کمر درد

کمبود منیزیم ممکن است یک عامل موثر در کمردرد باشد. منیزیم یک ماده معدنی مهم است که در عملکرد عضلات، انتقال اعصاب، سلامت استخوان و کنترل التهاب نقش دارد. کمبود منیزیم می‌تواند باعث فعالیت زائد عضلات، تنش عضلانی و ایجاد کمردرد شود.

برای مقابله با کمبود منیزیم و کمردرد می‌توانید اقداماتی انجام دهید، از جمله:
1. مصرف مواد غذایی غنی از منیزیم مانند بادام، برنج قهوه‌ای، تخمه کدو، اسفناج و موز.
2. مصرف مکمل منیزیم پس از مشورت با پزشک.
3. انجام تمرینات کششی و تقویتی و کمر درمانی برای کاهش درد و تقویت عضلات کمر.
4. کاهش استرس و اضطراب از طریق روش‌های مانند مدیتیشن و یوگا.

برای مشاهده انواع مکمل منیزیم در داروخانه آنلاین داروبیار کلیک کنید.

کمبود ویتامین  B12 باعث کمردرد می شود

ب 12 که به خون در تولید گلبول‌های قرمز  کمک می‌کند، ویتامینی محلول در آب است. این ویتامین با حفظ سلامت سلول‌های عصبی، فشار و سنگینی در کمرتان را کاهش می‌دهد. از درد مزمن کمر کاسته و خطر ابتلا به آنمی پرنیشز که نوعی کم‌خونی است را کم می‌کند. وقتی بدن نمی‌تواند ویتامین B-12 را از دستگاه گوارش خود به درستی جذب کند، کم‌خونی پرنیشز اتفاق می‌افتد. توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه 2000 میکروگرم ویتامین ب 12  دریافت کنند. شیر، تخم‌مرغ، ماهی، پنیر و جگر غذاهای غنی از ویتامین ب 12 هستند.

کمبود ویتامین C باعث کمردرد می شود

ویتامین C آنتی‌اکسیدانی محلول در آب و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن، همچنین محافظ کمر شما در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد است. با توجه به مطالعات مرکز مطالعات ستون فقرات، ویتامین C باعث تولید کلاژن، تعمیر بافت‌های آسیب‌دیده، کاهش التهاب، تسریع روند بهبود بیماری و کاهش خطر ابتلا به کمردرد مزمن می‌شود. توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه 1000 میلی‌گرم ویتامین C دریافت کنند.

 

پرتقال، گریپ‌فروت، زغال‌اخته، توت‌فرنگی، کلم بروکلی، گوجه‌فرنگی، اسفناج و کلم‌پیچ مواد غذایی غنی از ویتامین C هستند.

کمبود ویتامین E باعث کمردرد می شود

ویتامین E ویتامین محلول در چربی  بنا به گزارشات دانشگاه ایالت اوهایو تقویت‌کننده عملکرد سیستم ایمنی بدن است. کاهش درد و ناراحتی‌های عضلانی، بهبود گردش خون با تولید گلبول‌های قرمز، کمک به تسریع روند بهبودی، جلوگیری از شکستگی استخوان‌ها و کمک به تعمیر بافت‌های آسیب‌دیده، خواص ویتامین E هستند.

توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه 15 میلی‌گرم ویتامین E دریافت کنند. جوانه گندم، ذرت، آجیل، دانه‌ها، زیتون، اسفناج، کلم بروکلی، مارچوبه، روغن ذرت و روغن سویا از غذاهای غنی از ویتامین E  هستند.

علاوه بر ویتامین‌هایی که ذکر کردیم، ویتامین 2K ، کلسیم و منیزیم نیز برای کاهش کمردرد و دردهای عضلانی مفید هستند. توصیه می‎‌کنیم در رژیم غذایی روزانه خود مصرف این ویتامین را هم قرار بدهید.

بیشتر بخوانید:  قرص جوشان بهتر است یا قرص معمولی؟

ویتامین برای کمر درد چه بخوریم؟

کمردرد ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فعالیت بدنی شدید، نشستن طولانی مدت، کمبود عضلات ساپورت کننده کمر، آسیب و التهاب در منطقه کمر وجود داشته باشد. مصرف برخی از ویتامین‌ها می‌تواند در بهبود عمومی بدن و حفظ سلامتی عضلات و بافت‌های مربوطه کمک کند.

علاوه بر این، برخی ویتامین ها که ممکن است در بهبود عمومی بدن و سلامتی عضلات و بافت‌های مرتبط با کمر مؤثر باشند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ویتامین D: ویتامین D به حفظ سلامتی استخوان‌ها و عضلات کمک می‌کند. نیاز روزانه به ویتامین D توسط هر فرد ممکن است متفاوت باشد. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید نیازهای شخصی خود را مشخص کنید و در صورت لزوم مکمل ویتامین D استفاده کنید.

برای مشاهده انواع مکمل های ویتامین دی کلیک کنید.

  • ویتامین B12: برخی از مطالعات نشان داده‌اند که کمبود ویتامین B12 ممکن است باعث ایجاد علائمی مانند درد عضلانی و التهاب در برخی از افراد شود. در صورتی که به کمبود ویتامین B12 مبتلا هستید، می‌توانید با مصرف مکمل‌های مورد توصیه پزشک خود، سطح ویتامین B12 را تعدیل کنید.

برای مشاهده انواع مکمل های ب12 کلیک کنید.

  • اسیدهای چرب امگا-۳: برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در ماهی، روغن ماهی و مکمل‌های امگا-۳ ممکن است به کاهش التهاب‌ها و علائم درد مرتبط با برخی بیماری‌های عضلانی و اسکلتی از جمله کمردرد کمک کند.

برای مشاهده انواع مکمل های امگاه3 کلیک کنید.

آسان‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای تهیه ویتامین‌ها

کمردرد معضلی است که تقریبا تمام مردم دنیا دست کم یک بار به آن دچار شده‌اند. گذشته از دلایلی که اغلب برای کمردرد ذکر می‌شود، کمبود ویتامین‌ها هم می‌تواند دلیلی برای بروز کمردرد باشد.

امروزه خدمات اینترنتی، خرید غیرحضوری را بسیار آسان کرده است. داروبیار یکی از داروخانه‌های آنلاین و اینترنتی است که می‌توانید با مشاهده و مقایسه محصولات دارویی در آن داروی مورد نظرتان را با اطمینان سفارش بدهید تا با ارسال رایگان در کوتاه‌ترین زمان به دست شما برسد. مشاورین مجرب و متخصص داروبیار به شما در خریدی راحت و مطمئن کمک خواهند کرد. همچنین می‌توانید در قسمت دیدگاه سوالاتتان درباره انواع ویتامین‌ها را بپرسید که مشاورین مجرب داروبیار پاسخگوی شما خواهند بود.  رقابت در قیمت و تضمین اصالت کالا از ویژگی‌های داروبیار است.

معرفی برخی محصولات برای کمردرد

جوینتیس کلاژن ویتابیوتیکس 30 عددی

کپسول فست ران او پی دی فارما 15 عددی

آیا کم خونی باعث کمر درد می شود؟

بله، کم خونی می‌تواند به کمردرد منجر شود. کم خونی به معنای کاهش غیرطبیعی تعداد سلول‌های قرمز خون است که ممکن است از عوامل مختلفی نظیر کمبود آهن، بیماری‌های کبدی، کمبود ویتامین B12 و فولات، خونریزی شدید یا سایر مشکلات بالینی ناشی شود.

کم خونی می‌تواند به دلیل کاهش اندازه عروق خونی و کاهش آب بافت‌های عضلانی، تأثیر مستقیمی بر کمردرد داشته باشد. همچنین، کاهش نمودن قدرت عضلات و عملکرد نوروموسکولار (عصبی-عضلانی) نیز می‌تواند عاملی در ایجاد کمردرد باشد.

به جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید و یا این که به صورت مستقیم با تیم پشتیبانی و فروش داروخانه آنلاین دارو بیار تماس حاصل فرمایید.