کنترل آلرژی های فصل بهار و تابستان
کنترل آلرژی های فصل بهار و تابستان

با شروع فصل بهار و تابستان بدن برخی از افراد به دلایل مختلف علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و … را از خود نشان می‌دهد. منشا این علائم آلرژی یا حساسیت‌های فردی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی در مقابل برخی از مواد واکنش بیش از حد بروز دهد. بدن برای مقابله با این آلرژی شروع به تولید آنتی بادی می‌کند؛ این آنتی بادی‌ها وارد سلول های بدن شده و هیستامین را آزاد می‌نماید. در آخرین مرحله هیستامین روی بینی یا اطراف چشم ورمی ایجاد می‌کند تا مواد حساسیت زا اجازه ورود به بدن را پیدا نکنند.

در ادامه با مجله داروخانه اینترنتی داروبیار همراه باشید

حساسیت به طور کلی به دو نوع حساسیت فصلی و حساسیت همیشگی تقسیم می‌شود. همانطور که از اسم حساسیت همیشگی پیدا است، این نوع از آلرژی در تمام طول سال همراه انسان باقی می‌ماند و در شرایطی که ماده حساسیت زا وجود داشته باشد، بدن واکنش می‌دهد. دسته حساسیت فصلی به حساسیت‌های فصل بهار یا تابستان گفته می‌شود که معمولا به دلیل گرد گل یا گیاهان پیش می‌آید. در طول فصل بهار گیاهان برای تولید مثل گرده افشانی می‌کنند و این گرده می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در بدن انسان شود. چنانچه بدن شما نسبت به گرده‌های تولید شده توسط گیاهان حساسیت نشان دهد، باید در طول این فصل مراقب سلامتی خود باشید.

عوامل حساسیت فصل بهار و روش پیش گیری

در فصل بهار گیاهان مختلفی مانند صنوبر، سرو، راش، بلوط، چنار، نخل و … می‌توانند عامل ایجاد حساسیت در بدن باشند. حساسیت فصل بهار خود را با علائمی نظیر قرمزی چشم، عطسه، ورم بینی، گرفتگی بینی و آبریزش، خارش، سرفه و … بروز می‌دهد. برای اینکه علائم حساسیت بهاری شما کمتر شود، می‌توانید از چند روش زیر کمک بگیرید. این روش‌ها به شما کمک خواهند کرد با شروع فصل بهار، درگیر علائم بیش از حد حساسیت فصلی نشوید.

  •        گیاهان باغچه را مرتب و کوتاه نگه دارید. اگر از چمن مصنوعی استفاده می‌کنید، کوتاه کردن آن‌ها را جدی گرفته و نگذارید برای مدت زمان طولانی بدون رسیدگی باقی بمانند.
  •        هر روز به حمام بروید. با شروع فصل بهار هر روز به حمام بروید تا گرده‌های قرار گرفته بر روی موی سر یا صورت، شسته شود.
  •        مرتب لباس های خود را تعویض کنید. زمانی که در فصل بهار برای انجام کاری به خارج از منزل می‌روید، پس از بازگشت لباس های خود را تعویض کرده و آن‌ها را بشویید.
  •        با کفش وارد منزل نشوید. ممکن است گرده‌های خاصی از گیاهان بر روی کفش شما باقی مانده باشد پس بهتر است بیرون از در ورودی، کفش‌های خود را در بیاورید.
  •        به ریشه پوسیده درختان نزدیک شوید. گاهی اوقات از سر کنجکاوی به بدنه باقی مانده از درختان قطع شده سر می‌زنیم که این کار برای افراد حساس به فصل بهار خطرناک است.
  •        سعی کنید همیشه ماسکی همراه خود داشته باشید. برای انجام هر کاری که به بیرون مراجعه می‌کنید، ماسک بزنید تا از ورود گرده گیاهان به داخل بدن جلوگیری نمایید.
  •        به تهویه محیط زندگی خود اهمیت بدهید. در فصل بهار درختان زیادی شروع به گرده افشانی می‌کنند و برای اینکه این گرده‌ها وارد منزل شما نشوند، پنجره ها را بسته و ترجیحا از دستگاه تهویه هوا استفاده کنید.
  •        زمانی که لباس های خود را در فصل بهار می‌شویید، آن‌ها را برای خشک شدن به خارج از منزل یا زیر درختان منتقل نکنید. این کار باعث خواهد شد گرده گیاهان بر روی لباس های خشک باقی بمانند.
  •        علاوه بر ماسک از کلاه و عینک هم کمک بگیرید تا هیچ گرده‌ای وارد چشم یا موهای شما نشود.
بیشتر بخوانید:  عوارض قرص ویتامین سی او پی دی

فرد در حال عطسه کنترل آلرژی های فصل بهار و تابستان

چگونه حساسیت در بهار و تابستان را کاهش دهیم؟

در فصل تابستان مانند فصل بهار به دلیل گرده افشانی گیاهان مختلف، بدن برخی از افراد حساسیت‌های خاصی از خود بروز می‌دهد. علاوه بر گرده افشانی گیاهان، عوامل دیگری مانند نیش حشرات، آلودگی هوا، کپک های قارچی و … هم می‌توانند باعث ایجاد حساسیت تابستانی شوند. برای جلوگیری از تشدید علائم آلرژی تابستانی موارد زیر را مطالعه بفرمایید.

  •        سعی کنید در وقت مناسبی از خانه خارج شوید. معمولا در ساعات اولیه صبح میزان گرده‌های معلق در هوا بیشتر است و در این تایم روز بیرون نروید.
  •        در و پنجره های خانه را تا حد امکان بسته نگه دارید. این کار از ورود عوامل حساسیت زا جلوگیری خواهد کرد. دستگاه تهویه هوا به پاکسازی محیط و خارج کردن مواد حساسیت زا کمک می‌کند.
  •        حداقل هفته‌ای دو بار سطح زمین را جارو بکشید. به وسیله جاروبرقی می‌توانید تمامی آلودگی‌های باقی مانده در محیط را تمیز کرده و از جمع شدن گرده‌ها در نقاط مختلف منزل پیش گیری نمایید.
  •        وسایل شخصی مانند پتو یا روتختی خود را در فواصل زمانی کوتاه بشویید. با این کار تمامی ذرات اضافه از بین خواهند رفت.
  •        پس از ورود به داخل خانه، ابتدا دوش گرفته و لباس های خود را تعویض کنید.
  •        کپک‌های قارچی معمولا در محیط‌های مرطوب رشد بهتری دارند پس سعی کنید رطوبت خانه را در حد نرمال و پایین نگه دارید تا زمینه رشد آن‌ها فراهم نباشد.