آشنایی با انواع دارو های ضد افسردگی
افسردگی نوعی بیماری روحی و روانی است که در صورت تشدید جسم را هم درگیر می کند. در واقع افسردگی به حالت ناامیدی و ناراحتی و خستگی و کسلی است که مدت زیادی ادامه می یابد به صورتی فرد دیگر قادر به ادامه این وضعیت نیست و به روانپزشک مراجعه می کند. روانشناسان و روانپزشکان ابتدا سعی می کنند این افسردگی را با گفت و گو کاهش دهند و در ادامه به دنبال تجویز دارو آن را درمان می کنند. برای درمان افسردگی دارو های زیادی وجود دارد. اما باید توجه داشت که عوارض برخی دارو ها بسیار زیاد است. اکنون در ادامه این مطلب شما عزیزان را با انواع دارو های ضد افسردگی آشنا خواهیم کرد. پس تا پایان این مطلب با داروبیار همراه باشید.
انواع دارو های ضد افسردگی
داروهایی که برای درمان افسردگی توسط روانپزشکان تجویز می شوند، ممکن است در ابتدای مصرف علائمی مثل گیجی و خواب آلودگی ایجاد کنند. اما قطعاً در درمان افسردگی موثر هستند. داروهای ضد افسردگی در تمام داروخانه های سراسر کشور یافت می شود اما بدون تجویز پزشک هیچ یک از این دارو ها به فروش نمی رسند. انواع دارو های ضد افسردگی به شرح زیر است:
- داروی ضد افسردگی بوپروپیون
- داروهای ضد افسردگی تری سیکلیک و تتراسایکلیک
- داروهای ضد افسردگی مهارکننده مونوآمین اکسیداز
- داروی ضد افسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین
همان طور که می دانید فردی که دچار افسردگی شده سطح سروتونین و نور پی نفرین و هیجانات موجود در هورمون های او کاهش یافته بنابراین نمی تواند برای هر مسئله ای خوشحال باشد، بیشتر اوقات کم انرژی و خسته است و ترجیح می دهد بخوابد و زمان کمتری با افراد بگذراند. اما با مصرف دارو های ضد افسردگی میتوان سطح ترشح هورمون ها و هیجانات را بیشتر کرد و مانع افسردگی شد.
تاثیر گذاری داروهای ضد افسردگی چگونه است؟
یکی از دارو هایی که در پاراگراف فوق به آن اشاره شد بوپروپیون است که این دارو با باز جذب نوراپی نفرین و دوپامین سعی در از بین بردن افسردگی دارد که بسیار هم در این زمینه موفق عمل می کند. دست دیگر مربوط به داروهای تری سیکلیک و تتراسایکلیک است. عملکرد این نوع دارو ها به این صورت است که با جلوگیری از باز جذب سروتونین و نورآدرنالین مانع افزایش و پیشرفت افسردگی می شوند. تاکنون برای درمان بیش تر افسردگی ها از این است که دارو ها استفاده می شده است. اما اکنون با تحقیقات انجام شده متوجه شدند که علاوه بر تاثیر گذاری بر هورمون های فوق به هورمون های دیگر هم تاثیر می گذارد. تاثیر گذاری این داروها بر استیل کولین و دوپامین و هیستامین نیز می باشد. و در استفاده مداوم ممکن است سبب اعتیاد نیز بشود.
دارو های ضد افسردگی چگونه عمل می کنند؟
دسته دارو های مهارکننده مونوآمین اکسیداز در واقع زمانی تجویز می شوند که دارو های ضد افسردگی دیگر هیچ گونه تاثیری ندارند. این نوع دارو ها به طور کلی مونوآمین اکسیداز را مهار می کنند و کسی که قصد استفاده از این نوع دارو ها دارد باید طی رژیم کاملاً کنترل شده باشد زیرا ممکن است این دارو با بیش تر غذا ها تداخل داشته باشد. دسته دیگر دارو های ضد افسردگی مهار کننده بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین هستند که فقط به هورمون های هدف تاثیر می گذارند. این دسته از دارو ها یکی از پر استفاده ترین دارو ها هستند زیرا عوارض ناشی از این نوع دارو ها بسیار کم و خفیف است. برای مثال فرد مصرف کننده از این نوع دارو ها ممکن است دچار حالت تهوع و استفراغ و سرگیجه خفیف شود.
کدام داروی ضد افسردگی بهتر است؟
افرادی که می خواهند تحت درمان دارو های ضد افسردگی قرار گیرند نگران انتخاب دارو ها می باشند. زیرا همان طور که گفته شد دارو های ضد افسردگی دارای عوارض بسیار شدیدی هستند. از این رو بهترین انتخاب قطعاً انتخابی است که دارای کم ترین و یا خفیف ترین عوارض باشد. افراد افسرده به خاطر حالت روحی که دارند نمی توانند درد های جسمانی را هم تحمل کنند از این رو اگر دارو های افسردگی عوارضی مثل افزایش وزن و حالت تهوع و استفراغ داشته باشند ممکن است فرد افسرده به فکر قطعه درمان توست چنین دارو هایی باشد.
دکترای داروسازی از دانشگاه تهران
اشتراک گذاری
بی نظیر هستید
مهندس جان عالی بود
متشکرم
سلام عالی بود
چقد خوبین شما
مقالاتتون عالین واقعا!
قیمت مشاورتون چقدره؟
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم
ایول
شادکام و سلامت باشید
خیلی خوب بود