آشنایی با تیپ های بدنی مختلف در بدنسازی
طی تحقیقاتی که توسط متخصصان و کارشناسان ورزشی در سال های گذشته انجام شده، به این نتیجه رسیده اند که هر شخص تیپ بدنی متفاوتی نسبت به فرد دیگر دارد.برای ادامه مطلب با سایت داروبیار همراه باشید .
تفاوت تیپ های بدنی در افراد بسیار شایع و هیچ ایراد یا نگرانی ای در پی ندارد. عواملی مانند جنسیت، عوامل ارثی و ژنتیکی، اقوام مختلف، نوع و مکان زندگی، نوع خورد و خوراک و نوع ورزش می تواند در این تفاوت ها تاثیر گذار باشد. دلیل اصلی این تفاوت تیپی در بدن افراد، سلول هایی با نام سوماتیک هستند که وظیفه ساخت بافت ها و اندام های بدن را بر عهده دارند و جزو سلول های بنیادی جنینی می باشند.
از همین رو متخصصان می گویند: اگر قبل از شروع ورزش بدنسازی و مصرف مکمل ها از تیپ بدنی خود آگاه باشید می توانید خیلی سریع تر از کسی که از تیپ بدنی خود آگاه نیست، هدف گذاری کرده و به نتیجه دلخواه خود برسید. زیرا بدن های مختلف رژیم غذایی و نوع تمرین های متفاوتی را نیاز دارد.
لیست پرفروش ترین مکمل بدنسازی در داروخانه آنلاین داروبیار
انواع تیپ بدنی در بدنسازی
به طور کلی بدن افراد به 3 نوع تیپ بدنی تقسیم بندی می شود:
- اکتومورف
- اندومورف
- مزومورف
تیپ بدنی اکتومورف
بدن فردی که به اصطلاح اکتومورف است، بسیار لاغر بوده و با توجه به تلاش های زیادی که برای دریافت عضله و چربی می کند ولی به نتیجه دلخواه نمی رسد. بدن های اکتومورفی تمایل به لاغر بودن دارد و بدنشان به سختی چربی تولید می نماید.
معمولا افراد اکتومورفی حتی اگر وزن اضافه کنند، باز هم در پاها و دست ها بسیار لاغر به نظر می رسند. این بدن ها به هیچ عنوان ضعیف نبوده و به به اندازه یک فرد معمولی سالم است. این افراد بیش از چیزی که به نظر می رسد کالری دریافت می نمایند و به بیان دیگر زیاد غذا می خورند. این افراد بهتر است از غذاهایی که کربوهیدارت، مواد نشاسته ای و شیر بیشتری دارد در طول روز استفاده نمایند تا اضافه وزن متناسبی داشته باشند.
مشخصات تیپ بدنی اکتومورف:
- چربی بدن کم
- استخوان کوچک
- اندام های بلند
- مقدار عضله کم
- متابولیسم بالا
- مفاصل کوچک
- شانه ها به سمت پایین
- ظاهری صاف و رو به پایین
- دست و پاها کشیده و لاغر
تیپ بدنی اندومورف
بدن اندومورفی بر خلاف اکتومورف ها تمایل به چاقی دارند و بسیار راحت اضافه وزن پیدا می نمایند و در کم کردن وزن همیشه مشکل دارند. این افراد از سلامتی لازم برخوردار هستند و تنها مشکل آن ها خم شدن می باشد. بدن های اندومورفی باید از پروتئین های بدون چربی استفاده نمایند تا چربی های خود را به حداقل برسانند. افرادی که تیپ بدنی اندومورفی دارند باید تعداد وعده های غذایی خود را زیاد کرده تا بتوانند در طولانی مدت همراه با ورزش، چربی های خود را کاهش دهند.
مشخصات تیپ بدنی اندومورف:
- ساختار بدنی پهن
- استخوان های ضخیم
- باسن پهن
- اندام نسبتا کوتاه / قدی کوتاه دارند
- عضلات و چربی زیاد
- دارای بدنی گرد و نرم
- ظاهری با مقدار زیادی توده چربی مخصوصا در ناحیه شکم
- دست و پاهای کوتاه. بازو و ران ها بزرگتر
- شانه های باریک
تیپ بدنی مزومورف
بدن های مزومورف را می توان بدنی ما بین اکتومورفی ها و اندومورفی ها دانست. این نوع بدن بهترین نوع تیپ بدنی در بدنسازان شناخته می شود. این افراد به طور طبیعی تناسب اندامی نسبتا عضله ای دارند ولی بدین معنا نیست که نیاز به رژیم غذایی مناسب و ورزش ندارند. اما تفاوت بدن های مزومورفی با 2 تیپ دیگر بدنی این است که به راحتی می توانند به بدنی بدون چربی، عضلانی و زیبا برسند. بدن های مزومورفی باید روزانه غذا های سالم و پروتئنی در وعده های زیاد و پروتئین های بدون چربی استفاده نمایند تا فرم و تیپ بدنی خود را از دست ندهند.
مشخصات تیپ بدنی مزومورف:
- شانه های پهن
- کمر نسبت به باسن و بالا تنه باریک
- مفاصل نازک
- شکم عضلانی
- استخوان های بلند و بزرگ
- استخوان ها و عضلات سر برجسته ( گونه، فک مربعی، صورتی پهن و مستطیل )
- دست و پای عضله ای و متناسب و قوی
- پوست و موی ضخیم
- قفسه قوی و پهن
اشتراک گذاری
چقد خوبین شما
بسیار گویا و شفاف بیان کردید
شما کانال تلگرام هم دارین؟
مطلب به درد بخوری بود
این مطلب حرف نداشت
چقدر مشخصات تیپ بدنی مزومورف جذابه، شونه های پهن، قفسه سینه قوی و پهن، کمر باریک
کمر مون باریک هست ولی لگن و باسن پهنی داریم
اره
حرف نداشت👌🏻
مطلب خوبی بود
بیشتری بنویسین لطفا
حساب توییتری هم دارید؟