تشخیص آنفولانزا در پاییز
یکی از بیماریهایی که در فصل پاییز اوج میگیرد، بیماری آنفولانزا است که در برخی افراد میتواند دردهای شدید و عوارض جدی ایجاد کند. برای پیش گیری از بروز مشکل بهتر است با روشهای تشخیص آنفولانزا و علائم آن آشنا باشید تا بتوانید متوجه تفاوت آن با سایر بیماریها شوید. در ادامه با داروخانه آنلاین داروبیار همراه باشید.
بیماری آنفولانزا دارای سه نوع مختلف A و B و C است که نوع اول در حیوانات و انسان، نوع B در پستانداران و انسان و نوع C فقط در انسان وجود دارد. این بیماری ممکن است بین 1 الی 4 روز بیمار را درگیر کرده و رفته رفته علائم آن کاهش یابد اما در صورتی که فرد حالت شدید آن را گرفته باشد، احتمال بروز عوارض بیشتر وجود خواهد داشت و شما برای پیش گیری از هر مشکلی، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.
بیماری آنفولانزا چگونه منتقل میشود؟
بیماری آنفولانزا مانند سرماخوردگی از طریق سرفه یا عطسه فرد بیمار به افراد دیگر منتقل میشود. همین موضوع سبب شده که انتشار این بیماری فراگیر باشد و افرادی که از ماسک استفاده نکنند، بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به آنفولانزا باشند. اگر آنفولانزا شدید نباشد، بین 1 الی 4 روز طول خواهد کشید تا علائم آن کمتر شود اما در صورت شدید بودن بیماری، ممکن است فرد تا 14 روز درگیر درمان آن شود.
علائم بیماری آنفولانزا چیست؟
امسال و با شروع فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش یافته است و در صورت عدم مراقبت و جدی نگرفتن استفاده از ماسک، این تعداد میتواند بیشتر از قبل شود. مهمترین علائم آنفولانزا عبارتند از:
- سر درد: یکی از اولین علائمی که فرد مبتلا به آنفولانزا مشاهده خواهد کرد، سردرد است که معمولا با شدت زیادی احساس میشود.
- سرفه و تنگی نفس: یکی دیگر از علائم بیماری آنفولانزا، سرفههای خشک مداومی است که با گذشت زمان و شدیدتر شدن بیماری، بیشتر هم میشود. در کنار سرفههای خشک، تنگی نفس هم ایجاد خواهد شد که گاهی اوقات بسیار آزار دهنده خواهد بود.
- درد عضلانی: آنفولانزا باعث بروز درد شدید در گردن، پا، بازو خواهد شد که این دردهای عضلانی گاهی اوقات باعث اختلال در انجام امور رومزه فرد خواهد شد.
- تب و لرز: تب و لرز شدید از علائم شناخته شده بیماری آنفولانزا است که بسته به شدت بیماری میتوانید شدید یا خفیف باشد.
- اسهال و استفراغ: این علائم معمولا در کودکان قابل مشاهده است.
چه افرادی بیشتر در معرض این ویروس قرار میگیرند؟
همه افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا هستند اما در برخی گروهها خطر ابتلا بیشتر از سایرین است.
- کودکان زیر 5 سال بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
- افراد بالای 65 سال هم بیشتر از سایر افراد مبتلا به آنفولانزا خواهند شد.
- بانوان باردار هم از جمله افرادی هستند که باید بیشتر از سایرین مراقب خود باشند.
- افرادی که بیماری دیگری داشته و سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آنفولانزا خواهند بود، مانند افراد مبتلا به بیماری آسم، بیماری کبدی و قلبی و دیابت.
- افرادی که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از 40 است.
تفاوت بیماری آنفولانزا با سرماخوردگی
در نگاه اول علائم آنفولانزا با بیماری سرماخوردگی یکسان است اما در واقع تفاوتهایی با هم دارند. علائمی نظیر آبریزش، درد عضلات و عطسه در هر دو بیماری قابل مشاهده است اما علائم آنها در آنفولانزا بسیار شدیدتر از بیماری سرماخوردگی است. علاوه بر آن در تشخیص آنفولانزا علائم دیگری مانند تنگی شدید نفس یا سینوزیت مشاهده خواهد شد.
روشهای تشخیص آنفولانزا
بهترین راه برای این که مطمئن شوید به سرما خوردگی مبتلا شدهاید یا به آنفولانزا، مراجعه به پزشک است. پزشکان با چندین روش مختلف قادر به تشخیص آنفولانزا هستند:
- علائم خود بیمار: در قدم اول پزشک برا تشخیص انفولانزا از شما خواهد پرسید که چه علائمی دارید. با بیان جزئیات علائم پزشک متوجه خواهد شد که با چه بیماری دست و پنجه نرم میکنید.
- معاینه اولیه: معمولا برای تشخیص آنفولانزا از روش معاینه عادی استفاده میکنند و با مشاهده علائم، تعیین خواهند کرد که بیماری شما چیست. این معاینه شامل سنجش دمای بدن، معاینه گلو و گوش خواهد بود.
- تست: چنانچه پزشک تشخیص دهد که نیاز به انجام تست آزمایشگاهی است، فرد بیمار را به آزمایشگاه میفرستند تا مطمئن شود در بدن وی ویروسی وجود دارد یا خیر.
دکتر رضا شکری متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸ از تهران، مدرک دکتری داروسازی خود را از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران دریافت نموده اند. ایشان موسس و مسئول فنی داروخانه شبانه روزی دکتر شکری در سال ۹۳ در استان تهران شهر قدس می باشند. دکتر شکری مدرس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و همچنین مدرس انجمن پرستاری هستند.
از مقالات وی میتوان به ۲ مقاله مهم و تخصصی ISI در زمینه softdrinks اشاره کرد. وی با تیم خود داروخانه آنلاین داروبیار را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده و مجوز سازمان غذا و دارو و نماد الکتریکی سایت را دریافت کردند. باید گفت داروخانه شبانه روزی دکتر شکری (داروخانه آنلاین داروبیار) با اطمینان یکی از کاملترین داروخانه های آنلاین می باشد که انواع مکمل های غذایی، ورزشی و… را به راحتی می توان در آن پیدا کرد.
اشتراک گذاری
شما پیج اینستا هم دارین؟
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
چرا اینقد زیاد؟
چه مطلب خوبی
مرسی
سلام عالی بود
قیمت مشاورتون چقدره؟
محتوا خوبی بود
مطلبتون بسیار مفید بود
اکانت اینستا هم دارید؟
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین