مکمل های مجاز دوران بارداری
مکمل های مجاز دوران بارداری

طیف وسیعی از مکمل‌های غذایی برای خانم‌های باردار، بانوان شیرده و افرادی که می‌خواهند بچه دار شوند وجود دارد. این مکمل‌ها بسته به مواد تشکیل دهنده دارای انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 3 در ترکیبات خود هستند که هنگام خرید باید به ترکیبات درج شده بر روی آن توجه زیادی داشته باشید. شاید برای شما سوال ایجاد شود که مکمل های مجاز دوران بارداری کدامند؟ مصرف چه مکمل‌هایی در این دوران برای بچه مفید خواهد بود؟ در این مقاله از داروخانه آنلاین داروبیار به معرفی بهترین مکمل‌ها خواهیم پرداخت.

مکمل های مجاز دوران بارداری کدامند؟

مکمل‌های مختلفی در بازار وجود دارد که بانوان برای سلامت خود و فرزنداشان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. به خانم‌های باردار توصیه می‌شود روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک و 100 تا 150 میکروگرم ید را از طریق قرص یا کپسول مصرف کنند. در مورد مکمل اسید فولیک، بهتر است خانم‌ها از زمانی که می‌خواهند بچه دار شوند، مصرف آن را شروع کرده و تا پایان سه ماهه اول بارداری مصرف آن را ادامه دهند. ید باید در طول بارداری و همچنین در دوران شیردهی مصرف شود. زنان باردار و شیرده مبتلا به اختلالات تیروئید ابتدا باید در مورد مصرف مناسب ید با پزشک خود صحبت کنند.

مکمل های مجاز دوران بارداری

برای تعیین اینکه آیا مکمل آهن اضافی لازم است یا خیر، می‌توان از طریق بررسی ازمایش خون از آن مطمئن شد. سطح آهن به طور منظم در معاینات پزشکی در دوران بارداری بررسی می‌شود؛ اگر کمبود آهن در بدن مادر مشخص شود، می‌توان اقدامات مناسب را با پزشک در میان گذاشت. تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر نیز می‌توانند به اندازه کافی در دوران بارداری از طریق یک رژیم غذایی متعادل و متنوع با غذاهای معمولی تامین شوند ولی در صورت عدم داشتن برنامه غذایی سالم، باید از مکمل‌های حاوی ویتامین و مواد معدنی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:  علائم سنگ کلیه و انواع سنگ کلیه

این موضوع در مورد اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) صدق می‌کند. اسید دوکوزاهگزانوئیک نقش مهمی در رشد مغز، اعصاب و چشم کودک دارد. نیاز 200 میلی گرمی بدن در روز را می‌توان به راحتی با یک تا دو وعده غذایی ماهی در هفته پوشش داد. خانم‌های بارداری که به ندرت ماهی میل می‌کنند، می‌توانند روزانه 200 میکروگرم DHA از طریق مکمل یا روغن مخصوص مصرف کنند.

تامین کافی ویتامین D نیز مهم است. به طور کلی مقدار کمی ویتامین D از طریق غذا وارد بدن می‌شود و بدن ویتامین D را از طریق تشعشعات خورشیدی روی پوست تولید می‌کند. تنها در صورتی که این ویتامین D در بدن کافی نباشد، باید روزانه 20 میکروگرم ویتامین D تکمیل شود. این توصیه برای همه، صرف نظر از اینکه می‌خواهید بچه دار شوید، باردار بوده یا شیرده هستید، صدق می‌کند. تامین ویتامین D از طریق پوست ممکن است کافی نباشد، به خصوص برای افرادی که به ندرت بیرون می‌روند یا در تمام طول سال بدن خود را کاملاً با لباس می پوشانند یا پوست تیره دارند؛ در این شرایط بهترین راه حل استفاده از مکمل ویتامین  Dاست.

خانم باردار در لباس سفید گل در دست

با توجه به این توضیحات مکمل های مجاز دوران بارداری را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

دقت کنید که مصرف همه این مکمل‌ها باید تحت نظر پزشک انجام گیرد زیرا هر مکمل بسته به نیاز غذایی بدن مادران تجویز می‌شود. برخی از افراد دچار فقر اهن بوده و نیاز به مکمل آهن دارند از سمت دیگر منیزیم می‌تواند برای تقویم سیستم ایمنی بدن و رشد عضلات نقش مهمی را ایفا کند.

بیشتر بخوانید:  بهترین مکمل برای وزن گیری جنین

3 مرحله برای مکمل غذایی مناسب

برای انتخاب بهترین مکمل غذایی سه مرحله زیر را در نظر بگیرید:

  1. نیازهای غذایی خود را مشخص کنید.

یک مکمل غذایی با تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی ممکن است آن چیزی نباشد که شما نیاز دارید. بدن به هر ماده مغذی به میزان مشخصی نیاز داشته و مصرف بیش از حد کمکی به عملکرد آن نمی‌کند، برای داشتن بهترین انتخاب باید به اندازه توصیه شده آن توجه کنید. ابتدا به پزشک معالج خود توضیح دهید که به چه مواد مغذی نیاز دارید. اگر مطمئن نیستید که یک رژیم غذایی متعادل را در زندگی روزمره خود دارید، توصیه‌های تغذیه‌ای حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند. در این برنامه‌های غذایی شما یاد خواهید گرفت که آگاهانه غذاها را انتخاب کرده و تمام مواد مغذی مهم بدن را به خوبی در آن جای دهید.

  1. مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید.

هنگامی که مشخص کردید کدام مواد مغذی را باید با کمک مکمل‌ها تامین کنید، می‌توانید به دنبال خرید بهترین محصول ممکن باشید. هنگام انتخاب مطمئن شوید که مواد مغذی مورد نیاز در دز مناسب داخل آن مکمل غذایی موجود است. مقادیر موجود نباید از حداکثر مقادیر توصیه شده تجاوز کند.

  1. قیمت ها را مقایسه کنید.

مقایسه قیمت مکمل‌های مختلف می‌تواند در هزینه‌های بالا صرفه جویی کند. قیمت به تنهایی چیزی در مورد کیفیت محصولات نمی‌گوید و لازم است حتما پیش از خرید در مورد کیفیت محصولات تحقیق کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.