گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

یکی از مهم‌ترین اسید‌آمینه‌های موجود که افزون بر وظیفه مهم ساخت پروتئین عضله، در کارکردهای ضروری دیگر بدن نیز نقش حیاتی دارد گلوتامین است. همچنین این اسید‌آمینه در تقویت عضلات و بازیابی بدن به سرعت عمل می‌کند. بر همین اساس استفاده از گلوتامین به ورزشکاران برای ریکاوری عضلات و تقویت رشد عضلانی توصیه می‌شود.

پژوهش‌های فراوان نشان داده‌اند مصرف گلوتامین سبب بهتر شدن فعالیت سیستم ایمنی و کارکرد بهتر سلول‌ها و سوخت‌و‌ساز بدن می‌شود. گلوتامین نه تنها در مواد غذایی وجود دارد؛ بلکه امروزه به شکل‌ مکمل‌های ورزشی متفاوت در بازار قابل دسترسی است. این مکمل در فرآیند عضله‌سازی و رفع خستگی پس از ورزش روزانه بسیار مفید است.

 اما آیا می‌توان گلوتامین را با سایر مکمل‌ها مصرف کرد؟ گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟ پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

گلوتامین چه نوع اسید‌آمینه‌ای است ؟

گلوتامین نوعی آمینواسید است و در بسیاری از کارکردهای طبیعی بدن مانند انتقال مواد در خون این مولکول‌ها نقش دارند. دو نوع ساختار مولکولی متفاوت در گلوتامین وجود دارد: ال‌گلوتامین و دی‌گلوتامین. آنچه که در مواد غذایی مختلف و نیز مکمل‌ها وجود دارد از نوع ال‌گلوتامین است. این گونه از گلوتامین، در تولید پروتئین و بسیاری از کارکردهای بدن نقش فعالی ایفا می‌کند در حالی که دی‌گلوتامین اثر مهمی در زندگی موجودات زنده ندارد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند گلوتامین از جهات بسیاری از جمله سلامت سیستم ایمنی بدن، تقویت عضله‌سازی، حفظ و کمک به سلامت روده و همچنین بهبود عملکرد ورزشی، مفید است. افزون بر مکمل‌های ورزشی، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، شیر، لبنیات، گندم، کلم، چغندر، لوبیا، اسفناج و جعفری از منابع اصلی تأمین گلوتامین هستند.

چه کسانی باید با ال-گلوتامین مکمل مصرف کنند؟

با توجه به مزایایی که گلوتامین دارد، هر کسی که می‌خواهد سلامت روده، عملکرد قلب یا سیستم ایمنی خود را بهبود بخشد، یا افرادی که با کمبود انرژی مواجه هستند، مکمل‌های گلوتامین برایشان مفید هستند. مثل همیشه، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید و مکمل بدنسازی باید همیشه در کنار یک رژیم غذایی سالم و کامل باشد.

گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که برخی افراد را متقاعد کند از مکمل‌های بدنسازی به صورت همزمان بهره ببرند. کارایی و بهره‌وری بیشتر، سرعت کمتر در رسیدن به اهداف ورزشی و مواردی از این دست از جمله این دلایل هستند. ولی در اینجا نیز، مصرف بی‌احتیاط و خودسرانه مکمل‌ها با یکدیگر، می‌تواند اثرات زیان‌بار و عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد.

بیشتر بخوانید:  لیست قرص های چاقی مورد تایید وزارت بهداشت

مصرف همزمان برخی از مکمل‌ها با گلوتامین مانعی ندارد. ولی استفاده همزمان برخی از مکمل‌ها با گلوتامین مناسب نیست.

مصرف همزمان گلوتامین و پروتئین وی

مصرف همزمان گلوتامین و پروتئین وی می‌تواند برای بعضی افراد موثر باشد، به خصوص برای کسانی که ورزش می‌کنند و نیاز به بازسازی عضلات دارند. پروتئین وی شامل اسیدهای آمینه ضروری است که برای ساخت و بازسازی عضلات حیاتی هستند، در حالی که گلوتامین یک اسید آمینه غیرضروری است که در ترمیم بافت های بدن و حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن نقش دارد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف همزمان پروتئین و گلوتامین می تواند موجب افزایش عملکرد ورزشی، حجم عضلات و برطرف کردن خستگی عضلانی شود. با این حال، برخی افراد ممکن است به این ترکیب حساسیت داشته باشند و نباید بدون مشورت با پزشک مصرف کنند. همچنین، میزان مصرف پروتئین و گلوتامین باید با توجه به نوع و شدت فعالیت ورزشی و نیازهای بدن تنظیم شود.

بیشتر بخوانید: پروتئین وی را با چه مکملی مصرف کنیم

چه مقدار گلوتامین باید در روز مصرف کنم؟

در حال حاضر هیچ توافق کلی در مورد میزان مصرف گلوتامین برای حفظ سطح گلوتامین در بدن وجود ندارد، زیرا این مقدار از فردی به فرد دیگر متفاوت است. معمولاً شروع با دوز بین 500 تا 2000 میلی گرم بی خطر است. با این حال، بهترین گزینه این است که از مشخصات درج شده روی محصول پیروی کنید و با پزشک خود صحبت کنید تا دوز مناسب را برای شما تعیین کند. توصی میکنیم افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، از دوز بالاتر گلوتامین برای سلامت عمومی خود در مقایسه با افرادی که فعالیت کمتری دارند بهره مند شوند. گاهی اوقات گلوتامین به عنوان یک ماده در مکمل های ورزشی مانند پودر پروتئین وی اضافه می شود. بنابراین اگر قبلاً آن را به عنوان بخشی از پروتئین دریافتی خود قرار داده اید، نیازی به افزودن مکمل های گلوتامین به رژیم غذایی خود ندارید.

مصرف کراتین و گلوتامین

با توجه به پژوهش‌های انجام شده، تاکنون عوارض جانبی خاصی برای مصرف همزمان این دو مکمل ذکر نکرده‌اند، با این همه، مصرف همزمان این دو مکمل ممکن است چندان هم بی‌خطر نباشد. این دو مکمل دارای حامل‌ها و ناقل‌های یکسانی در بدن هستند. بنابراین، هنگامی که به صورت همزمان مصرف می‌شوند احتمال اینکه با یکدیگر بر سر پیوند با حامل‌ها رقابت کنند بالاست. بر همین اساس، به احتمال زیاد تنها یکی از آن‌ها کارایی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:  بهترین مکمل بدنسازی برای بانوان

تحقیقات نشانی از عوارض منفی این دو مکمل بر هم ندارند؛ ولی این گفته به معنی این نیست که بی هیچ شکی باید آن‌ها را همزمان مصرف کنید. بهتر است در تصمیم خود برای مصرف همزمان گلوتامین و کراتین فقط به یک گفته یا منبع بسنده نکنید و تلاش کنید با کمک منابع معتبر و به‌روز تخصصی، پرسش‌هایتان را رفع کنید.

مصرف همزمان مکمل BCAA و گلوتامین

مصرف همزمان مکمل BCAA و گلوتامین

BCAA وگلوتامین به طور طبیعی در بدن ساخته شده و از اسیدآمینه‌های موجود در بدن هستند که مصرف همزمان آن‌ها با هم اشکالی ندارد. همچنین استفاده همزمان این دو ماده آثار زیانباری ندارد. بسیاری از بدنسازان دوست دارند به دلیل افزایش کارکرد ورزشی و رشد عضلات خود از این دو مکمل به صورت همزمان استفاده کنند. ترکیب این دو سبب بهبود در تمرینات قدرتی می‌شود. در اینجا نیز مانند نمونه‌های بالا باید به دوز مصرفی دقت شود.

پیش از آغاز تمرینات ورزشی و پیش از خواب، پس از بیدار شدن از خواب بهترین زمان مصرف BCAA و گلوتامین است. با این همه، مشاوره با مربی جهت تعیین دوز و چگونگی مصرف، می‌تواند بسیار سودمند باشد.

چگونگی مصرف گلوتامین با مکمل گینر

چگونگی مصرف گلوتامین با گینر

از نظر پزشکی این دو عنصر مکمل هم هستند و مصرف همزمان آن‌ها مشکلی ندارد. می‌دانیم که ورزشکاران پس از تحمل تمرینات دشوار و طاقت فرسا باید بتوانند در روزهای بعدی نیز بدون مشکل به تمرینات قدرتی و سرعتی خود بپردازند. بر همین مبنا، ریکاوری و رفع خستگی ورزشکار مسأله بسیار مهمی است. گینر و گلوتامین از این جهت بسیار مفیدند. آن‌ها سطح انرژی را در بدن شما بالا برده و برای تمرینات بعدی آماده نگه‌تان می‌دارند.

تاکنون عوارض جانبی منفی از مصرف همزمان گلوتامین با گینر گزارش نشده است. هر دو مکمل جهت تقویت عضلات به کار می‌رود و از همین رو، باید دقت لازم را به دوز مصرفی خود داشته باشید.

ممنوعیت مصرف گلوتامین با چه چیزهایی است؟

تا اینجا، به شرح نکاتی درباره گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟ پرداختیم اما همزمانی مصرف این ماده محدود به مکمل‌ها نیست و بعضی از مواد غذایی و همچنین داروها نیز وجود دارد که باید از مصرف همزمان آن‌ها با گلوتامین خودداری کرد. حتی توجه به دمای آب مورد استفاده در تهیه پود گلوتامین مهم است و هرگز نباید آن را در آب خیلی داغ ریخت چرا که گرمای زیاد باعث می‌شود اثر ترکیبات موجود در این مکمل خنثی شود.

بیشتر بخوانید:  بی سی ای ای چه تاثیری در بدن سازی دارد؟

همچنین این ماده به دلیل تاثیر روی مواد شیمیایی مغز می‌تواند اثر داروهای مورد استفاده در پیشگیری از تشنج از جمله فنوباربیتال، پریمیدون (میسولین)، اسید والپروئیک (دپاکن)، گاباپنتین (نورونتین)، کاربامازپین (تگرتول)، فنی توئین (دیلانتین) را خنثی کند.

مطلب پیشنهادی: چرا نباید گلوتامین را با کراتین مصرف کرد؟

مکمل گلوتامین از کجا تهیه کنیم؟

با رشد خدمات اینترنتی، دیگر خرید غیرحضوری آسان شده است. یکی از داروخانه‌های آنلاین و اینترنتی، که امکان مشاهده و مقایسه محصولات دارویی را می‌دهد داروبیار است. داروبیار یک داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان است که در آن مشاورین مجرب و متخصص، شما را برای خریدی راحت و مطمئن کمک می‌کنند. شما می‌توانید برای خرید گلوتامین و انواع دیگر مکمل‌ها بدون خروج از خانه اطلاعات کاملی از محصول مورد نظرتان را مشاهده و سپس دست به انتخاب بزنید. قیمت رقابتی و تضمین اصالت کالا، از دیگر خدمات داروبیار برای کاربران گرامی است.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی مصرف همزمان مکمل گلوتامین با دیگر مکمل‌ها پرداختیم. این پرسش نزد بدنسازان از رایج‌ترین سوالات است. همچنین به معرفی گلوتامین پرداخته و مکمل‌هایی که می‌توانند به طور همزمان با گلوتامین مصرف شوند را معرفی نمودیم. در پایان، دوباره خاطر نشان می‌کنیم بهتر است در مصرف مکمل‌ها به طور همزمان خودسرانه عمل نکرده و همیشه از مشاوره با مربی کارآزموده و یا پزشک متخصص بهره ببرید.