جست و جو در نتایج
براساس قیمت (تومان)
برند

نمایش 1 - 12 کالا از 25

کم خونی

کم خونی کودک

سایت داروبیار در این مقاله قصد دارد به معرفی کم خونی کودک  و بررسی تمام ابعاد مختلف   کم خونی کودک  بپردازد. چنان چه شما نیز به دنبال یافتن اطلاعات کاملی  درباره ی   کم خونی کودک  هستید، پیشنهاد می کنم این مقاله را از دست ندهید

کم خونی می ‌تواند باعث شود که کودک شما رنگ پریده به نظر برسد و احساس بدی، خستگی یا ضعف کند. اگر چه این علائم ممکن است شما را نگران کند، اما شایع ترین علل کم خونی مانند کمبود آهن، به طور کلی به راحتی قابل درمان است، به خصوص زمانی که کم خونی زود تشخیص داده شود. در این جا اطلاعاتی از آکادمی اطفال آمریکا در مورد کم خونی، علائم و نشانه های کم خونی و نحوه ی پیشگیری از کم خونی آورده شده است.

کم خونی چیست؟

کم خونی وضعیتی است که در آن میزان گلبول های قرمز در بدن کم تر از حد طبیعی برای سن کودک شما کاهش می ‌یابد. از آن جایی که رشد سریع علت بالقوه این بیماری است، سال اول زندگی و نوجوانی دو گروه سنی هستند که در آن نوزادان و کودکان به ویژه در معرض کم خونی هستند.

بدن کودک می ‌تواند در موارد زیر دچار کم خونی شود:

  • گلبول های قرمز کافی تولید نمی ‌کند. چنان چه کودک شما آهن یا سایر مواد مغذی کافی در رژیم غذایی خود نداشته باشد (مانند کم خونی ناشی از فقر آهن) ممکن است این اتفاق بیفتد.
  • تعداد زیادی گلبول قرمز را از بین می ‌برد. این نوع کم خونی معمولاً زمانی اتفاق می ‌افتد که کودک یک بیماری زمینه ای داشته باشد یا یک اختلال گلبول قرمز را به ارث برده باشد (مانند کم خونی داسی شکل).
  • گلبول های قرمز خون را از طریق خونریزی از دست می ‌دهد. این می ‌تواند از دست دادن خون آشکار، مانند خونریزی شدید قاعدگی، یا از دست دادن خون با درجه ی پایین طولانی مدت، شاید در مدفوع باشد.

کم خونی کودک

علائم و نشانه های کم خونی چیست؟

چنان چه کودک شما هر یک از علائم یا نشانه های زیر را نشان داد، لطفاً به پزشک کودک خود مراجعه کنید. حتی سطح کم کم خونی می ‌تواند بر انرژی، تمرکز و توانایی کودک شما برای یادگیری تأثیر بگذارد. کم خونی ناشی از فقر آهن مزمن می ‌تواند منجر به اختلال درازمدت و دائمی در رشد شود. در بیش تر موارد، یک آزمایش خون ساده می تواند کم خونی را تشخیص دهد.

علائم و نشانه های رایج

  • پوست رنگ پریده (زرد)
  • گونه ها و لب های رنگ پریده
  • پوشش پلک ها و بستر ناخن ممکن است کم تر از حد معمول صورتی به نظر برسد
  • ضعف خفیف
  • به راحتی خسته می ‌شود، بیش تر چرت می ‌زند
  • کودکانی که تخریب گلبول‌ های قرمز را تجربه می ‌کنند ممکن است دچار زردی (زردی پوست یا چشم‌ ها) شوند و ادرار کولا رنگ داشته باشند.

کودکان مبتلا به کم خونی شدید ممکن است علائم و نشانه های دیگری نیز داشته باشند

  • تنگی نفس
  • ضربان قلب سریع
  • دست ها و پا های متورم
  • سردرد
  • سرگیجه و غش
  • سندرم پای بی قرار

کمبود آهن شایع ترین کمبود تغذیه ای در سراسر جهان و یک مشکل مهم بهداشت عمومی به ویژه در کشور های در حال توسعه است. هیچ داده روشنی در مورد تعداد افراد مبتلا به کمبود آهن در سراسر جهان وجود ندارد، اما تخمین زده می شود که ID (کمبود آهن) در اکثر کودکان پیش دبستانی و زنان باردار در کشور های در حال توسعه و حداقل در 30 تا 40 درصد در کشور های توسعه یافته وجود دارد. کم خونی به عنوان شاخص غیر مستقیم ID استفاده می شود. بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال دو هزار و یک میلادی، 30 درصد از کودکان 0 تا 4 ساله و چهل و هشت درصد از کودکان 5 تا 14 ساله در کشور های در حال توسعه کم خون هستند.

از آن جایی که کم خونی مهم ترین شاخص کمبود آهن است، اصطلاحات ID و IDA اغلب به جای یک دیگر استفاده می ‌شوند. با این حال، کمبود آهن ممکن است در غیاب کم خونی ایجاد شود و بافت ها ممکن است از این وضعیت تحت تاثیر قرار گیرند. کمبود آهن در مراحل مختلف ظاهر می ‌شود. چنان چه نیاز به آهن کم تر از میزان دریافتی باشد، ذخایر آهن در درجه ی اول کاهش می ‌یابد. پس از کاهش ذخایر آهن، سطح هموگلوبین ممکن است برای مدتی طبیعی بماند، به این معنی که کمبود آهن در غیاب کم خونی مشاهده می ‌شود. در این زمان فقط سطح فریتین پلاسما و اشباع ترانسفرین پلاسما کاهش می ‌یابد. تعادل منفی آهن که پس از اتمام ذخایر آهن ادامه می ‌یابد با کاهش هموگلوبین آشکار می ‌شود. در نتیجه، کاهش ذخایر آهن بدن به عنوان ID و بدتر شدن این وضعیت و ایجاد کم خونی به عنوان IDA تعریف شده است.

کاهش تعداد گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین (Hb) 5 صدک کم تر از مقدار طبیعی هموگلوبین مشخص شده برای آن سن در افراد سالم به عنوان کم خونی تعریف می ‌شود. هنگام تعریف کم خونی، حد پایین مقدار طبیعی برای گروه های سنی و جنسیت های مختلف باید تعیین شود. کم خونی فقر آهن شایع ترین علت کم خونی در جهان و کشور ما است. در دوران کودکی، بیش تر در دوران شیر خوارگی و در نوجوانانی که قاعدگی دارند مشاهده می ‌شود، اما هر کودکی با افزایش سرعت رشد و کودکانی که نیاز های آن ها به اندازه ی کافی برآورده نشده باشد، در معرض خطر هستند.

درمان

اصول اصلی در درمان کم خونی فقر آهن شامل تشخیص، بررسی وضعیتی که باعث کمبود آهن می ‌شود و رفع این عارضه، جایگزینی کمبود، بهبود تغذیه و آموزش بیماران و خانواده ها می ‌باشد. آهن به دو شکل در رژیم غذایی یافت می ‌شود. آهن غیر هِم و آهن هِم. آهن غیر هِم در محصولات غذایی به جز گوشت و آهن هِم در گوشت و فرآورده های گوشتی یافت می ‌شود. جذب آهن هِم بسیار بیش تر است، اما تنها 10 درصد آهن موجود در رژیم غذایی، آهن هِم است. در حالی که جذب آهن هِم تحت تأثیر عوامل محیطی با نرخ بسیار کم است، آهن غیر هم تحت تأثیر سایر مواد غذایی و pH محیط قرار می ‌گیرد. بنابراین افزایش مصرف گوشت و فرآورده های گوشتی در پیشگیری و درمان فقر آهن بسیار مهم است. سایر غذا های غنی از آهن شامل تخم مرغ، حبوبات، سبزیجات سبز رنگ و میوه های خشک است.

کم خونی کودک

نتیجه گیری نهایی درباره ی مقاله ی   کم خونی کودک

در این مقاله ما سعی کردیم درباره‌ ی   کم خونی کودک  به شما اطلاعات درستی داده باشیم و شما را با همه ی ابعاد   کم خونی کودک  آشنا سازیم .

به طور کلی باید اظهار کرد که کم خونی می ‌تواند باعث شود که کودک شما رنگ پریده به نظر برسد و احساس بدی، خستگی یا ضعف کند. اگر چه این علائم ممکن است شما را نگران کند، اما شایع ترین علل کم خونی مانند کمبود آهن، به طور کلی به راحتی قابل درمان است، به خصوص زمانی که کم خونی زود تشخیص داده شود.

 در پایان این مقاله از این که تا انتهای این مقاله‌ با سایت ما همراهی کردید از شما بی نهایت سپاس گزاریم و امید داریم که در این مقاله ی سایت ما به شما راهنمایی درستی درباره‌ ی   کم خونی کودک  کرده باشیم.

مقایسه ( 0 مورد )
0
شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0
سبد خرید خالی است.