9 روش درمان کولیک نوزاد
9 روش درمان کولیک نوزاد

یکی از مشکلاتی که برخی از والدین پس از تولد فرزند خود با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کولیک یا قولنج است که در کودکان زیر 5 ماه مشاهده می‌شود. به گریه‌های کنترل نشدنی کودکان کولیک گفته می‌شود که معمولا بیش از 3 ساعت طول کشیده و این اتفاق در بیش از 3 روز هفته می‌افتد. در این شرایط ممکن از مصرف شیر یا شیرخشک نیز توسط نوزاد کم شود. اگر برای سه هفته با گریه های غیر قابل کنترل فرزند خود مواجه شدید که بیش از 3 ساعت طول می‌کشید، باید به فکر درمان کولیک در نوزادان باشید.

دوره شروع علائم کولیک در نوزادان

کولیک معمولا از سنین 2 الی 3 هفتگی کودک آغاز شده و تا 3 الی 4 ماهگی ادامه خواهد داشت. کولیک یک مشکل طولانی مدت نیست و با گذشت دو الی سه ماه به طور کامل برطرف خواهد شد. در تعداد کمی از نوزادان دوره بهبود قولنج تا 5 ماهگی ادامه پیدا می‌کند و پس از عبور از 5 ماهگی، گریه‌های طولانی مدت قطع می‌شوند. در طول دورانی که فرزند شما گریه‌های زیادی سر می‌دهد، با آگاهی از چند نکته می‌توانید درد حاصل از کولیک را کاهش داده و به درمان کولیک در نوزادان بپردازید.

کودک درحال گریه به دلیل کولیک نوزادان

به طور عادی نوزادان به دلیل گرسنگی، خستگی یا خیس بودن پوشک، گریه می‌کنند و این امر کاملا طبیعی است اما زمانی که گریه‌های نوزاد در ساعاتی از روز اوج گرفت و بلندتر از همیشه گریه می‌کرد، احتمال بروز کولیک وجود دارد. از علائم دیگر قولنج می‌توان به مشت کردن محکم دست، قرمز شدن صورت و … اشاره کرد. نوزادانی که دچار قولنج شده و گریه‌های بلند سر می‌دهند، گاها علائم دیگری مانند گاز معده نیز از خود نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید:  دندان قروچه واکنشی بر هیجانات درونی

روش های تسکین قولنج

جهت تشخیص کولیک و یا درمان آن بهتر است ابتدا به پزشک مراجعه کرده و طبق توصیه ایشان عمل کنید اما اگر به دنبال راه‌های برای تسکین درد کولیک هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا روش درمان کولیک در نوزادان برای شما بازگو کنیم.

  •        تغییر وضعیت نوزاد: برخی از نوزادان با خوابیدن در دستان مادر حس آرامش پیدا می‌کنند و برخی از نوزادان از اینکه همیشه بدون تحرک می‌خوابند، حس خوبی ندارند. باید وضعیت‌های مختلف خوابیدن یا تکیه دادن نوزاد را امتحان کنید تا متوجه شوید با کدام یک حس بهتری پیدا می‌کند. این کار به تسکین درد و آرامش بیشتر فرزندتان می‌انجامد.
  •        حمام: همانطور که حمام آب داغ به بزرگسالان آرامش می‌دهد، قرار گرفتن در آب ولرم حمام هم می‌تواند برای نوزادان آرامش بخش باشد.
  •        ماساژ: یکی از روش‌هایی که می‌توانید برای درمان کولیک در نوزادان انجام دهید، ماساژ دادن فرزندتان است. در نظر داشته باشید که از لحاظ علمی، موثر بودن ماساژ برای کولیک اثبات نشده است اما می‌تواند حس آرامش در کودک ایجاد نماید.

مادر در حال ماساژ جهت درمان کولیک نوزادان

  •        صداهای بلند: شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با روشن کردن جارو برقی یا هود آشپزخانه، صدای گریه نوزاد قطع شده است. برخی نوزادان علاقه خاصی به صداهای جاروبرقی، هود یا سشوار داشته و با شنیدن آن‌ها حس آرامش پیدا می‌کنند.
  •        آرام نگه داشتن محیط: برخلاف نوزادانی که عاشق صداهای بلند طبیعی هستند، برخی از آن‌ها در سکوت آرام می‌گیرند. باید ببینید فرزند شما به کدام یک از این محیط‌ها علاقه بیشتری دارد، در سکوت و تاریکی آرام می‌شود یا در حال گوش دادن به صدا بلند وسایل برقی.
  •        راه بردن نوزاد در منزل: برای کاهش گریه‌های کولیک می‌توانید نوزاد را اطراف راه ببرید. در این شرایط ضربان قلب مادر را حس خواهد کرد و با حرکت در این حالت، آرامش خواهد یافت.
  •        سوار ماشین یا کالسکه کردن نوزاد: نشستن در ماشین و راه بردن نوزاد، می‌تواند تسکین دهنده درد کولیک باشد. از سمت دیگر قدم زدن با کالکسه در اطراف خانه باعث سرگرم شدن نوزاد خواهد شد و در نتیجه گریه‌های طولانی مدت او قطع می‌شوند. پس از بازگشت به منزل به دلیل خستگی به خواب خواهد رفت و اگر محیط را آرام نگه دارید، می‌تواند به استراحت بپردازد.
  •        قنداق کردن نوزاد: قنداق کردن نوزاد به معنای پیچیدن نوزاد به وسیله یک پارچه نخی است که باعث کاهش علائم کولیک می‌شود. قنداق کردن نوزاد به او کمک خواهد کرد خواب بهتر و گریه‌های قولنج کمتری داشته باشد. قنداق کردن فرزندتان را تا زمانی ادامه دهید که توانایی غلت زدن ندارد؛ زمانی که نوزاد غلت زدن را آغاز کرد، به هیچ عنوان از پارچه برای پیچیدن او استفاده نکنید. در صورتی که نوزاد قنداق باشد و غلت زند، ممکن است بر روی شکم قرار گرفته یا راه تنفسی او بسته شود.
  •        نفخ: با اینکه نفخ ارتباط مستقیمی با کولیک ندارد اما بهتر است به رفع نفخ فرزندتان اهمیت زیادی بدهید. به طور مرتب آروغ نوزاد را بگیرید و با دستور پزشک از قطره‌های ضد نفخ برای درمان نفخ نوزاد استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:  تایید داروی خوراکی برای بیماری مزمن کلیه

در صورتی که کنار گریه‌های طولانی نوزاد، علائم دیگری مانند تب یا مدفوع خونی مشاهده کردید، باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید زیرا ممکن است بیماری جدی‌تر فرزند شما را درگیر کرده باشد و با مراجعه به پزشک، داروهای مرتبط با همان بیماری برای کودک تجویز خواهد شد. سپس میتوانید از طریق داروخانه آنلاین داروبیار مکمل ها و داروهای مد نظر را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید