
دوز سوم و چهارم واکسن کرونا چی بزنیم؟

هر روز شکل جدیدی از ویروس کرونا در کشورهای مختلف دنیا مشاهده میشود و برای جلوگیری از ایجاد بیماری شدید لازم است همه افراد واکسن کرونا را جدی بگیرند. بیشتر افراد دوز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و پس از آن با کاهش شمار مبتلایان به کرونا، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک کاهش یافت. با کمتر شدن احتیاط مردم، کرونا دوباره جدی شد و با پیداش گونههای جدید، افراد بیشتری درگیر این بیماری شدند. برای پیش گیری از بروز هر گونه مشکلی توصیه شده است که همه افراد واکسن سوم و ترجیحا چهارم را هم دریافت کنند. دوز سوم برای همه عموم مردم قابل استفاده است و دوز چهارم به افرادی توصیه میشود که دچار بیماریهای خاص بوده و بیشتر از همه در خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. در ادامه با داروخانه آنلاین داروبیار همراه باشید.
دوز چهارم واکسن کرونا
بر اساس تحقیقات انجام گرفته در این مدت، ایمنی بدن انسان پس از دریافت دوز سوم، تا 10 هفته در حد بالایی بوده و پس از آن با سرعت کمی شروع به کاهش میکند. با توجه به این نکته بهترین زمان دوز چهارم واکسن کرونا بین چهار الی شش ماه پس از واکسن سوم اعلام شده است که در ان زمان انتی بادیهای کاهش یافته توسط دوز جدید جبران میشود. اشخاص بالای 60 سال پس از دریافت دوز چهارم، شدت بیماری کمتری را تجربه کرده و علاوه بر آن عفونتهای ناشی از ویروس کرونا در بدنشان کاهش مییابد.
تزریق دوز سوم و چهارم در ایران
تا مدتی پیش دوزهای سوم و چهارم برای افراد بالای 80 سال مجاز بود اما در حال حاضر و طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت همه افراد میتوانند دوزهای جدید را دریافت کردند؛ البته در صورتی که 6 ماه از نوبت قبلی واکسن آنها گذشته باشد. به طور مثال اگر شما شش ماه قبل دوز سوم را دریافت کردهاید، در حال حاضر میتوانید برای زدن دوز چهارم اقدام کنید. برای دوز سوم واکسن کرونا، محدوده زمانی حداقل 3 ماهه در نظر گرفته میشود و باید حداقل 3 ماه از تزریق دوز دوم شما گذشته باشد.
کدوم واکسن را انتخاب کنیم؟
پاسخ به این سوال کمی پیچیده است زیرا مطالعات گستردهای در این زمینه انجام نگرفته است اما طبق عقیده پزشکان، واکسنهای غیر فعالی مانند سینوفارم بهتر است در دوز سوم هم تکرار شوند. البته ضرورتی وجود ندارد که در صورت تزریق نوبت اول و دوم سینوفارم، دوز سوم هم از سینوفارم استفاده کنید اما در صورت تزریق همان واکسن، نتیجه خوبی خواهد داشت. در کنار سینوفارم، واکسنهایی مانند آسترازنکا، اسپوتنیک یا پاستوکووک هم نتایج بسیار خوبی از خود نشان داده و باعث بالا بردن سطح ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا میشوند.
سازمان غذا و داروی امریکا توصیه دیگری به مردم خود کرده است. طبق اعلام این سازمان بدون توجه به واکسنهای تزریق شده در دو نوبت اول، بهتر است برای دوز سوم و چهارم از فایزر، مدرنا و جانسون اند جانسون استفاده شود. با توجه به این نکته میتوان نتیجه گرفت که میتوان برای دوز سوم یا چهارم از برندی متفاوت استفاده کرد. این ترکیبات گاهی اوقات نتیجه بسیار خوبی از خود برجای میگذارند به طور مثال ترکیب فایزر و آسترازنکا باعث بالا رفتن سطح انتیبادی بدن شده و خطر ابتلا به کرونا را کاهش میدهد.
به طور کلی میتوان بهترین نتایج را در حالات زیر مشاهده کرد:
- چنانچه دوز اول و دوم از واکسن غیر فعالی مانند برکت یا سینوفارم استفاده کردهاید، برای دوز سوم سینوفارم انتخاب خوبی خواهد بود؛ البته تزریق آسترازنکا هم نتایج خوبی بر جای خواهد گذاشت.
- برای افرادی که دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا استفاده کردهاند، پاستوکووک پلاس و آسترازنکا گزینه خوبی خواهد بود.
- در صورت استفاده از واکسن اسپوتنیک در دوز اول و دوم، برای دوزهای بعدی واکسن آسترازنکا توصیه میشود.
- در صورت استفاده از واکسن اسپایکوژن در دزهای قبلی، بهتر است در دوز سوم هم واکسن اسپایکوژن را استفاده کنید.
به طور کلی پاسخ دقیق به سوال چه واکسنی بزنیم، مشکل است. ابتدا باید بررسی کنید که چه واکسنهایی برای دوز سوم و چهارم ارائه میشود و پس از مشورت با متخصصین مرکزی که برای واکسن مراجعه میکنید، بهترین انتخاب را داشته باشید. برای افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده یا دچار بیماری هستند، دوز سوم و چهارم به شدت توصیه میشود.
اشتراک گذاری
گروه واتساپی هم دارید؟
خیلی خوشحالم که هستین
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
مطلب خوبی بود همکار گرامی
چقد خوبین شما
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
مرسی
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه
شما کانال تلگرام هم دارین؟