آیا قرص اعصاب چاق کننده است؟
یکی از موضوعاتی که باید در زندگی خود توجه ویژهای به آن داشته باشیم، سلامت روان است. اگر به هر دلیلی سلامت روان ما دچار مشکل شود، تمامی زندگی روزمره تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و ممکن است زمینه ساز بروز مشکلات جدیتری باشد. برای جلوگیری از این مشکل، برخی از افراد به توصیه پزشک شروع به مصرف قرصهای اعصاب میکنند. این قرصها میتوانند تاثیر خیلی خوبی بر بهبود سلامت روانی داشته باشند اما آیا قرص اعصاب چاق کننده است؟ در این مقاله از داروخانه آنلاین داروبیار قصد داریم پاسخ این سوال را بررسی کنیم.
طبق تحقیقات انجام گرفته داروی اعصاب مانند هر داروی شیمیایی دیگری دارای عوارض جانبی است و اضافه وزن میتواند یکی از اثرات منفی آن باشد. دو موضوع را باید در نظر بگیرید؛ اولین مورد این است که بدن هر فرد واکنش متفاوتی نسبت به داروها نشان میدهد، پس کاملا طبیعی است که یک دارو اثر چاق کنندگی برای یک فرد داشته باشد و در فرد دیگر هیچ اثری از خود نشان دهد. دومین مورد هم این است که داروهای اعصاب دارای تنوع زیادی بوده و توسط شرکتهای مختلفی تولید میشود، پس منطقی است که میزان چاق کنندگی آنها را با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
آیا قرص اعصاب چاق کننده است؟
پس از مصرف داروی اعصاب، این دارو بر روی هورمونها و مغز اثر گذاشته و تاثیر آن در اشتهای فرد قابل مشاهده است. علاوه بر افزایش اشتها، میتوانند علاقه فرد به غذاهای شیرین یا چرب را افزایش داده و همین موضوع سبب میگردد تا فرد دچار تغییر وزن شود. ذکر این نکته ضروری است که همیشه یک داروی اعصاب نمیتواند باعث چاقی شود، بلکه عادات ناشی از بیماری زمینه ساز افزایش وزن بدن است. به طور مثال فردی که افسردگی میگیرد، اغلب تمایلی به ورزش و انجام فعالیتهای فیزیکی نداشته و ترجیح میدهد بیشتر اوقات روز را در خانه بماند که همین موضوع افزایش وزن را به همراه خواهد داشت.
کدام داروهای اعصاب چاق کننده هستند؟
پس از مصرف برخی از قرصها و در بازه زمانی یکساله ممکن است بدن دچار افزایش وزن 9 الی 10 کیلویی شود که البته با رژیم مناسب میتوان آن را کنترل کرد. این موضوع برای همه صادق نیست و برخی داروها اثرات جانبی کمتری دارند. معمولا سه دسته از داروهای اعصاب عوارض شدیدتری از خود نشان میدهند:
- داروهای ضد استرس: برای درمان اضطراب و ترسهای مختلف از داروهای بنزودیازپین استفاده میشود که میتواند باعث چاقی در افراد شود. با مصرف این داروها فرد احساس آرامش زیادی کرده و حس خواب آلودگی خواهد کرد. تزریق این حس آرامش به بدن سبب میشود فرد تمایل زیادی برای تحرک نداشته باشد و در نتیجه این عدم تحرک، شاهد افزایش وزن خود خواهید بود. البته در نظر داشته باشید قبل از اینکه نگران اثرات افزایش وزن داروهای ضد استرس باشید، باید نگران اعتیاد به دارو باشید زیرا این قرصها شما را به مصرف خود معتاد کرده و همیشه حس میکنید که باید از آنها استفاده کنید. در مصرف داورهای ضد استرس زیاده روی نکنید زیرا عوارض آن بسیار بیشتر از فواید آن است.
- داروهای ضد روانپریشی: چاق کنندهترین نوع داروهای اعصاب، داروهای ضد روان پریشی هستند که برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و افسردگی شدید تجویز میشود. همچنین افرادی که به بیماری دو قطبی مبتلا هستند باید حتما از این داروها استفاده کنند تا بهبود پیدا کنند. بیش از 50 درصد افرادی که مجبور به استفاده از داروهای ضد روان پریشی هستند، در شش ماهه اول استفاده دچار افزایش وزن خواهند شد. از جمله چاق کنندهترین این قرصها میتوان به کلوزاپین و الانزاپین اشاره کرد که با اختلال سینگالهای کنترل کننده میزان اشتهای فرد، باعث افزایش وزن میشوند. علاوه بر این دو، مصرف قرص کلرپرومازین هم میتواند تاثیرات مشابهی بر روی بدن فرد بر جای گذارد و در مدت زمان کوتاهی سبب افزایش وزن 4 تا5 کیلویی شود.
- داروهای ضد افسردگی: یکی دیگر از قرصهایی که میتواند باعث افزایش وزن شود، قرص ضد افسردگی است. در جامعه امروزی افراد زیادی در معرض افسردگی قرار گرفتهاند و این برای خانمها بیشتر از اقایان است زیرا در دوران عادت ماهانه یا بارداری در معرض افسردگی قرار میگیرند. برای اینکه از این حالت خارج شوند از داروهای ضد افسردگی نظیر ایمیپرامین یا آمیتریپتیلین استفاده میکنند که این داروها باعث افزایش وزن میشوند.
قرص ایمی پرامین ۱۰ چاق کننده است؟
قرص ایمی پرامین یک داروی ضد افسردگی و ضد اضطراب است که از دسته داروهای سروتونین و نوراپین فعال است. این دارو معمولاً برای درمان اختلالات اضطراب، اختلالات خلق و هوا، اختلالات خواب و مشکلات خاص دیگر روانی تجویز میشود. این دارو به عنوان یک داروی چاق کننده تایید نشده است و مصرف آن برای افزایش وزن توصیه نمیشود.
آیا قرص آمی تریپتیلین چاق کننده است؟
قرص آمی تریپتیلین یک داروی ضد افسردگی از دسته داروهای تری سیکلیک است. استفاده از این دارو برای افزایش وزن توصیه نمیشود. در واقع، بسیاری از افراد ممکن است به دلیل عوارض جانبی احتمالی از جمله افزایش وزن، از مصرف این دارو منصرف شوند.
ایا قرص تریمونتیل چاق کننده است؟
قرص تریمونتیل (Trimeprazine) یا با عنوان دیگر آلیممازین (Alimemazine)، یک داروی آنتیهیستامین و آرامبخش است که ممکن است به عنوان بخشی از درمانهای چندگانه استفاده شود.
یکی از عوارض جانبی احتمالی داروهای آنتیهیستامین افزایش اشتها و در نتیجه میتواند منجر به افزایش وزن شود. با این حال، این امر مختص به هر فرد میباشد و میتواند بسته به واکنش بدن به دارو و دیگر عوامل مانند سبک زندگی و رژیم غذایی تغییر کند.
آیا قرص ریلکس هرب چاق کننده است؟
قرص ریلکسهرب (Relax Herb) معمولاً به عنوان مکمل گیاهی با ادعای تأثیر در کاهش اضطراب و تسهیل خواب مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول ممکن است حاوی ترکیبات گیاهی مختلفی باشد، که در فرمولاسیونهای مختلف ممکن است متفاوت باشد.
به طور کلی، مکملهای گیاهی به صورت مستقیم به عنوان چاقکننده شناخته نمیشوند، اما تأثیر آنها بر وزن بدن میتواند بسته به عواملی نظیر ترکیبات دقیق موجود در محصول، اثرات دارو بر اشتها یا سوخت و ساز بدن، و واکنش هر فرد به این مواد متفاوت باشد.
چگونه از عوارض چاق کنندگی داروهای اعصاب جلوگیری کنیم؟
- رژیم غذایی خود را متعادل نگه دارید. همانطور که گفته شد این داروها باعث اختلال در کنترل کننده اشتهای فرد میگردد پس باید از یک برنامه غذایی سالم و مناسب استفاده کنید تا بدن تنها میزان غذای مورد نیاز خود را دریافت کند و نه بیشتر از آن.
- آرام غذا بخورید. برای اینکه حس سیری زودتری داشته باشید، با آرامش غذا بخورید تا زمانی که حس سیری پیدا کنید زیرا همانطور که میدانید مغز بسیار دیر دستور سیری را صادر میکند.
- سعی کنید برنامه مناسبی برای ورزش کردن داشته باشید. ورزش را فراموش نکنید و در طول دوره درمانی خود آن را جدیتر بگیرید.
دکتر رضا شکری متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸ از تهران، مدرک دکتری داروسازی خود را از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران دریافت نموده اند. ایشان موسس و مسئول فنی داروخانه شبانه روزی دکتر شکری در سال ۹۳ در استان تهران شهر قدس می باشند. دکتر شکری مدرس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و همچنین مدرس انجمن پرستاری هستند.
از مقالات وی میتوان به ۲ مقاله مهم و تخصصی ISI در زمینه softdrinks اشاره کرد. وی با تیم خود داروخانه آنلاین داروبیار را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده و مجوز سازمان غذا و دارو و نماد الکتریکی سایت را دریافت کردند. باید گفت داروخانه شبانه روزی دکتر شکری (داروخانه آنلاین داروبیار) با اطمینان یکی از کاملترین داروخانه های آنلاین می باشد که انواع مکمل های غذایی، ورزشی و… را به راحتی می توان در آن پیدا کرد.
اشتراک گذاری
گل گفتید دست مریضاد
aaaaliii bood
محتوا خوبی بود
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه
اکانت اینستا هم دارید؟
خیلی خوب بود
دستخوش
حرف نداری
قیمت مشاورتون چقدره؟
مطلب خوبی بود همکار گرامی
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم