همه چیز درباره مصرف ویتامین دی در دوران بارداری و شیردهی
ویتامین دی یک نوع استروئید است که از ویتامین های ضروری برای بدن می باشد و از هورمون های پروتئینی محلول در چربی تشکیل شده است. وظیفه اصلی این ویتامین، حفاظت از منابع کلسیم موجود در بدن و کمک به جذب بهتر آن ها و همچنین حفظ ایمنی سیستمهای مختلف بدن می باشد. این ویتامین فعالیت های مهم و حیاتی را در بدن برعهده دارد. به عنوان مثال ویتامین دی می تواند متابولیسم استخوان های بدن را تنظیم کرده و به این صورت سلامت استخوان های مختلف بدن را حفظ نماید. همچنین در فرایند منقبض شدن عضلات، هدایت پیام های عصبی، تنظیم یون های کلسیم و فسفات و به طور کلی بهبود کارکرد سلول ها نقش اساسی را بر عهده دارد. مصرف این ویتامین می تواند فرد را در برابر بیماری های مختلفی مصون نگه دارد که از جمله آن ها می توان به سرطان، دیابت نوع 2، پسوریازیس، پوکی استخوان، لوسمی، بیماری های خود ایمنی مثل MS و سایر مشکلات جسمی و روانی اشاره نمود. برای اطلاعات بیشتر با داروبیار همراه باشید
یکی از خطراتی که می تواند مادران باردار را تهدید نماید، کمبود مقادیر ویتامین دی موجود در بدن آن ها می باشد. مصرف مقدار توصیه شده ویتامین دی در دوران بارداری و شیردهی یکی از نکات اساسی و مهمی است که مادران می بایست جهت حفظ سلامتی خود و رشد و تکامل مناسب جنین خود حتما آن را مدنظر قرار دهند. در صورتی که مقادیر ویتامین دی در بدن مادران ناکافی باشد، ممکن است مسائل و مشکلات جدی نظیر پره اکلامپسی، دیابت دوران بارداری، تولد زودرس نوزاد، نرمی استخوان در نوزاد یا راشیتیسم و سایر خطرات او و نوزاد او را تهدید نمایند. زمانی گفته می شود فردی کمبود ویتامین دی دارد که میزان این ویتامین در سرم فرد از 20 نانوگرم در میلی لیتر کم تر باشد. با توجه به این که منابع غذایی که سرشار از ویتامین دی باشند بسیار محدود بوده و وجود مقادیر مناسب این ویتامین در بدن می تواند از بسیاری بیماری ها و مشکلات سلامتی در مادر و نوزاد او جلوگیری کند، مصرف مکمل های ویتامین دی در دوران بارداری و شیردهی مادران یک امر لازم و ضروری به شمار می رود.
مصرف چه میزان ویتامین دی در دوران بارداری و شیردهی ضروری می باشد؟
بیش تر مادران باردار در مورد میزان لازم جهت دریافت ویتامین دی برای بدن آن ها دچار ابهام و سردرگمی میشوند و از دوز مجاز مصرف آن اطلاع کاملی ندارند. به طور کلی دوز لازم جهت پیشگیری از بروز مخاطرات ناشی از کمبود ویتامین دی در مادران باردار 1000 واحد در روز می باشد که مصرف روزانه این مقدار از ویتامین دی مشکلی برای آن ها ایجاد نخواهد نمود. ماکزیمم مقداری که هر مادر باردار می تواند ویتامین دی را در روز دریافت کند 4000 واحد می باشد که این مقدار معادل 100 میکروگرم در روز است. در صورتی که دوز دریافتی روزانه این ویتامین بیش تر از 1000 واحد در روز باشد، امکان بروز مسمومیت با ویتامین دی در صورت مصرف طولانی مدت آن وجود دارد. مطالعات مختلفی نشان داده اند که مصرف میزان بالای ویتامین دی در مادران باردار می تواند خطر بروز مشکلاتی از جمله عفونت، تولد زودرس نوزاد و دیابت بارداری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به همین دلیل مصرف روزانه 1000 واحد ویتامین دی برای حفظ سلامتی مادران باردار و جنین آن ها یکی از توصیه های مهم در این دوران به شمار می رود
مصرف ویتامین دی در دوران شیردهی
بررسی های مختلف نشان داده اند که شیر مادری که نوزاد خود را تغذیه می کند نمی تواند به تنهایی منبع خوبی برای تامین ویتامین دی مورد نیاز برای بدن نوزادی باشد که به میزان کافی در برابر نور آفتاب قرار نگرفته و این ویتامین از سطح پوست وی به مقدار مورد نیاز دریافت نشده است. حال چنان چه خود مادر نیز دچار کمبود این ویتامین در بدن خود باشد، مقدار ویتامین دی دریافتی توسط نوزاد هم کم تر خواهد بود. توصیه های مختلف در این زمینه بیان می دارند که هر شخص با قرار گرفتن در برابر تابش نور افتاب به مدت 10 الی 15 دقیقه در روز به گونه ای که دست ها و پاها و صورتش پوشیده نشده و در تماس با نور مستقیم آفتاب قرار گرفته باشد، می تواند نیاز روزانه وی به ویتامین دی مورد نیاز بدنش را تامین کند. لازم به ذکر است این زمان می تواند بسته به رنگ پوست افراد، آلودگی هوا، منطقه جغرافیایی که شخص در آن قرار گرفته است و سایر عوامل متغیر باشد. به عنوان مثال فردی که پوست تیره تری دارد می بایست مدت زمان بیش تری را در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. در صورتی که مادر شیرده دچار کمبود ویتامین دی بوده و نتواند نیاز روزانه خود به ویتامین دی را از طریق قرار گرفتن در معرض نور افتاب برطرف کند، می بایست که از مکمل های ویتامین دی استفاده نماید.
دکتر رضا شکری متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸ از تهران، مدرک دکتری داروسازی خود را از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران دریافت نموده اند. ایشان موسس و مسئول فنی داروخانه شبانه روزی دکتر شکری در سال ۹۳ در استان تهران شهر قدس می باشند. دکتر شکری مدرس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و همچنین مدرس انجمن پرستاری هستند.
از مقالات وی میتوان به ۲ مقاله مهم و تخصصی ISI در زمینه softdrinks اشاره کرد. وی با تیم خود داروخانه آنلاین داروبیار را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده و مجوز سازمان غذا و دارو و نماد الکتریکی سایت را دریافت کردند. باید گفت داروخانه شبانه روزی دکتر شکری (داروخانه آنلاین داروبیار) با اطمینان یکی از کاملترین داروخانه های آنلاین می باشد که انواع مکمل های غذایی، ورزشی و… را به راحتی می توان در آن پیدا کرد.
اشتراک گذاری
خیلی زیبا بود مهندس
دست مریضاد استاد
بسیار گویا و شفاف بیان کردید
شماره تماستون برای خرید تلفنی چنده
خیلی خوشحالم که هستین
دستخوش
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم
شما کانال تلگرام هم دارین؟
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟