آیا سنگ کلیه خطرناک است؟
گاهی ابتلا به سنگ کلیه، به عنوان یک اختلال شایع در میان مردم جامعه ما ،باعث استرس ،ترس و نگرانی افراد مبتلا می شود. این سوال در ذهن بسیاری از مبتلایان به سنگ های کلیه وجود دارد که آیا سنگ کلیه خطرناک است؟ اگر قرار باشد سنگ کلیه برای ما مشکل جدی به دنبال داشته باشد مشکلات کدامند؟ با داروخانه آنلاین داروبیار باشید تا در ادامه به پرسش های فوق پاسخ علمی ارائه بدهیم.
چرا دچار سنگ کلیه میشویم؟
علل مختلف برای ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد. هر چند که برخی از انواع کمتر شایع سنگ کلیه به علت بیماری های وراثتی ایجاد می شود، به طور کلی میتوان بگوییم که اساسیترین علتی که با تشکیل سنگ های کلیه همراهی دارد کم آبی بدن است. به عبارتی سنگ کلیه به دنبال افزایش غلظت نمک های معدنی در ادرار به وجود می آید. این افراد به علت کم آبی، ادرار غلیظی دارند و دچار رسوب نمک های معدنی شده و این رسوبات به صورت کریستال هایی هستند که در کنار هم جمع می شوند و سنگ کلیه را تشکیل می دهند.
از وراثت و ژنتیک مستعد و کمآبی بدن که بگذریم لایف استایل نامناسب مانند چاقی و عادات تغذیه آسیبرسان مثل عادت به مصرف نمک های سدیم گوشت قرمز چربی ها و کافئین می تواند زمینه را برای تشکیل سنگ کلیه مناسب کند.
البته بد نیست بدانید که ما سنگ های عفونی داریم که در بستر عفونت ایجاد می شوند. عفونت ها نیز یک عامل موثر در تشکیل برخی از انواع سنگ های بسیار بزرگ کلیه هستند.
آیاسنگ کلیه خطرناک است؟
افرادی که دچار سنگ های کلیه شده اند می دانند که درد و ناراحتی وحشتناکی را تجربه نموده اند. البته سنگ های کلیه تا زمانی که شروع به حرکت نکرده باشند درد و ناراحتی و علائم ایجاد نمیکنند.
دردهای سنگ کلیه واقعا میتواند شرایط وحشتناکی را برای فرد مبتلا ایجاد کرده باشد به همین دلیل است که اولین قدم در درمان افرادی که مبتلا به سنگ های کلیه هستند کنترل و مدیریت مناسب این درد وحشتناک است .اینجاست که تجویز داروهای مخدر تزریقی با نظر پزشک در اورژانس ضرورت می یابد.
حتی گفته میشود که اگر بیمار دردی دارد که با درمان های متداول مدیریت نشده است انجام اقدامات تهاجمی بایستی حتماً مورد توجه قرار بگیرد.
موردی دیگر که باید در مورد خطرات و عوارض سنگ کلیه در نظر داشته باشیم این است که سنگ های کلیه می تواند باعث ایجاد انسداد هایی در مسیر دفع ادرار بشوند. این انسدادها منجر خواهد شد که ادرار تشکیل شده پشت ناحیه تنگ و مسدود شده انباشته شود، انباشته شدن ادرار می تواند شرایط را برای عفونت های کلیه یعنی پیلونفریت ها و انتشار این عفونتهای مهلک به خون(سپتیسمی)مهیا کند.
توجه داشته باشید که عفونت های کلیه یا پیلونفریت ها یکی از عللی هستند که با انتشار عفونت های کشنده به جریان خون همراهی دارند. انتشار عفونت ها در خون اصطلاحا سپتیسمی گفته می شود. در افراد دچار بیماری ها و اختلالات زمینهای مانند افراد با دیابت های کنترل نشده زنان باردار افراد چاق، افراد دچار نقص ایمنی این عفونت های منتشره در خون می تواند به شرایط دشوار تر و وخیم تری مثل سپسیس و حتی به شرایط کشنده غیرقابل درمانی به نام شوک های عفونی می تواند سنگ کلیه باعث مرگ شود. به همین دلیل است که آگاهی از علائم سنگهای کلیه و مراجعه فوری برای درمان مناسب این سنگها الزامیست.
یکی دیگر از شرایط بسیار خطرناک و پرمخاطره که ابتلا به سنگ کلیه میتواند ایجاد بکند این است که به دنبال تنگی و انسدادی که این سنگ ایجاد کرده تجمع ادرار در پشت محل تنگی ایجاد شده باشد این ادرار جمع شده میتواند باعث ورم کلیه یا هیدرونفروز شده باشد هیدرونفروز و کلیه که اصطلاحا در بین عموم ورمکلیه نیز نامیده میشود،شرایطی را فراهم میکند که در آن سلول ها و بافت های حیاتی کلیه تحت فشار قرار گرفته و در صورت استمرار این آسیب ناشی از فشار ،سلول های کلیه از بین می رود .هیدرونفروز در صورت تداوم میتواند عملکرد طبیعی کلیه شما را از بین ببرد. کلیه ناسالم با فانکشن غیر طبیعی نمیتواند در دفع سموم بدن موثر باشد و در نتیجه تصفیه خون شما از مواد زائد انجامنمیشود.
تجمع مواد سمی مانند ترکیبات اوره در خون رخ میدهد که میتواند شرایط ناگواری ایجاد کند .
عوارض و خطرناک سنگ کلیه کدام است؟
*دردهای وحشتناک غیرقابل کنترل
*عفونتهای جدی
*ورم کلیه و نارسایی کلیه
شواهد دال بر خطرناک بودن سنگ کلیه را بشناسید:
اگر شما یا اطرافیان شما دچار یک یا چند مورد از علائم و تظاهرات زیر هستید باید آنها را جدی گرفته و فورا مراجعه کنید:
*اگر دچار ادرار کف آلود و کدر و بدبویی شده باشیدچون در این شرایط احتمال وجود یو تی آی یا عفونت ادراری زیاد است.
*تب و لرز
*بی اشتهایی
*کسالت عمومی
*اگر حجم ادرار شما در شبانه روز کاهش پیدا کرده(اولیگوری)
*اگر جریان ادرار شما قطع شده (انوریا) این شرایط را واقعا اورژانسی در نظر بگیرید.
*کاهش سطح هوشیاری که می تواند در اثر افزایش و سموم داخل خون به علت عدم فعالیت مناسب کلیه و عدم تصفیه مناسب خون توسط کلیه باشد. این مورد نیز از مواردی است که مراجعه اورژانسی الزامی است.
سخن پایانی:
سنگ کلیه مشکلی شایع در کشور ما محسوب می شود. بهتر است بدانید که اکثر سنگ های کلیه کوچک هستند و دفع خود به خودی آنها با درمان انتظاری کفایت میکند. ولی انواع سنگ ها با سایز بزرگ تر یل سنگ های کلیه در افرادی که تنها یک کلیه دارند یا دچار بیماری های زمینه ای هستند میتواند باعث مرگ باشد. عوارض سنگ کلیه مانند بروز عفونت های تهدید کننده حیات و بروز نارسایی های کلیوی را جدی بگیرید و درمان صحیح سنگ کلیه را فقط به متخصصین ارولوژی بسپارید.
اشتراک گذاری
مطلب خوبی بود
چجوری می تونیم با کارشناسانتون در ارتباط باشیم
شماره تماستون برای خرید تلفنی چنده
مطالب بی نظیر بود
حرف نداری
محتوا خوبی بود
قیمت مشاورتون چقدره؟
aaaaliii bood
خیلی سایت خوبی دارین
عاااااااااااالی
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟