کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟
کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟

استرس عاملی است که می‌تواند منجر به تغییر عملکرد در بدن فرد شود. در واقع می‌توان گفت این عامل منجر به به وجود آمدن اختلال در خواب، کند شدن عملکرد سیستم گوارشی و افزایش التهاب، ناتوانی در جذب برخی ویتامین های ضروری برای بدن خواهد شد. ویتامین‌ها نقش اساس در بدن دارند که فقدان هر یک از آن‌ها در سلامت مغز و بدن تاثیر بسزایی دارد؛ با دانستن این موضوع سوالی که می تواند مطرح شود این است که کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟

وجود هر اختلالی در بدن به سبک زندگی، تفکر و خلق و خو اثر دارد. روش های مختلفی برای درمان این مشکلات وجود دارد که تغذیه درمانی( ویتامین ها و مواد معدنی) یکی از این روش ها است.

ویتامین های مفید برای کاهش استرس

13 نوع ویتامین وجود دارد که عبارت انده از:

  • انواع ویتامین های B(B6  و B12 ، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتونیک اسید، بیوتین )
  • ویتامین C
  • ویتامین D
  • ویتامین E
  • ویتامین K

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟

مواد معدنی که باعث کاهش استرس می شوند

کمبود مواد معدنی هم مانند ویتامین‌ها می‌تواند منجر به بروز برخی مشکلات شود چرا که این دو از همدیگر جدا نیستند؛ در واقع وجود مواد معدنی برای تولید انتقال دهنده‌های عصبی و هورمون‌ها بسیار مهم می باشند. مواد معدنی را می‌توان این گونه نام برد:

  • آهن
  • ید
  • روی
  • منیزیم
  • امگا 3
  • سلنیوم

پس از شناخت ویتامین‌ها و مواد معدنی کمی جزئی تر که کمبود کدام ویتامین باعث استرس می‌شود؟ توضیح داده می شود.

ویتامین B6

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟

ویتامینی که با عنوان ویتامین خلق و خو شناخته شده است؛ نتایج و تحقیق‌ها این را ثابت کرده اند که کمبود در ویتامین B6 می تواند منجر به افزایش استرس، مشکل در تمرکز، از دست دادن حافظه کوتاه مدت شود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات مصرف 2.0 تا 1.3 دوز ویتامین B6  برای بزرگسالان مورد نیاز است.

برای مشاهده انواع مکمل ویتامین ب6 در داروخانه آنلاین داروبیار کلیک کنید.

ویتامین D

ویتامین D از پاسخ هایی است که باید در جواب سوال کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟ داد. ویتامینD  از جمله ویتامین هایی است که در تولید و آزادسازی دوپامین و سروتونین ضروری است. هورمون دوپامین و سروتونین در ایجاد شادی و در نتیجه کاهش استرس تاثیر زیادی دارند.

برای مقایسه انواع مکمل ویتامین دی در داروخانه آنلاین داروبیار کلیک کنید.

آهن

آهن با کمک به گلبول‌های قرمز خون منجر به انتقال صحیح اکسیژن و در نتیجه سلامت مغز و سیستم عصبی سالم می‌شود؛ همچنین این مواد معدنی مهم به تولید سروتونین ضروری در بدن نیز کمک می‌کند. کمبود آهن موجب طیف وسیعی از علائم استرس و اضطراب در فرد می‌شود.

انواع قرص آهن را با تخفیف ویژه را در داروبیار بخرید.

ید

ید یک عامل اصلی در هورمون تیروئید است که پرکاری و کم کاری آن از عوارض استرس می باشد در واقع سلامت تیروئید بستگی به میزان استرس دارد. زمانی که ید کافی در بدن فرد نباشد میزان استرس افزایش پیدا کرده و در دراز مدت باعث کم کاری و یا پرکاری تیروئید می شود.

بیشتر بخوانید:  استفاده از قرص کافئین برای درس خواندن و مطالعه

روی

روی نقش اساسی در انتقال دهنده های عصبی دارد (سروتونین و دوپامین). در واقع وظیفه روی تحریک عصب واگ و فرستادن پیام آرامش به مغز و در نتیجه کاهش استرس است. وجود این مواد معدنی باعث افزایش متابولیک، انرژی بالا، عملکرد مناسب سیستم ایمنی می شود.

منیزیم

منیزیم درست مانند آهن از مهم ترین منابع مواد معدنی به شمار می رود که در کنترل استرس نقش بسزایی دارد. این مواد مغذی مهم  یک انتقال دهنده عصبی می باشد که به پایین آمدن سطح ترس و اضطراب کمک می کند. منیزیم علاوه بر کنترل استرس به مفاصل و استخوان ها نیز کمک می‌کند؛ کمبود منیزیم باعث پایین آمدن خلق و خو می شود و در دراز مدت صدمه جدی به دنبال دارد.

امگا3

مغز انسان 60 در صد از چربی تشکیل شده است بنابراین منطقی است که مصرف چربی به میزان لازم برای مغز ضروری باشد. امگا 3 علاوه بر کاهش سطح استرس و اضطراب باعث رقیق شدن خون نیز می‌شود، بنابراین کسانی که از وارفارین یا داروهای مرتبط با رقیق کردن خون مصرف می‌کنند، قبل از مصرف این مواد مغذی ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

بهترین مارک کپسول امگا ۳ را در این مطلب بخوانید.

سلنیوم

سلنیوم یک ماده معدنی بسیار قوی است که برای سلامت روان، کنترل غده تیروئید، متابولیسم بالا بسیار مفید است. این مواد معدنی کمیاب خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد که پایین آمده سطح آن باعث افزایش اضطراب و تغییر خلق و خو در فرد خواهد شد. مصرف 200 میکروگرم در روز می تواند از پایین آمدن سطح سلنیوم جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:  کمبود چه ویتامینی باعث وسواس می‌شود؟

منابع انواع ویتامین ها

خوشبختانه ویتامین‌ها را از طریق مصرف مواد غذایی غنی می‌توان دریافت کرد. در این بخش به طور کامل منابع غذایی هر نوع ویتامین را به طور کامل ذکر کرده‌ایم.

  • ویتامین B در مواد غذایی مانند هویج، بادام زمینی، سیب زمینی، تخم مرغ، لوبیا سویا، موز، آووکادو وجود دارد و مکمل  Bکمپلکس از بهترین مکمل‌ها برای دریافت تمامی ویتامینB  می‌باشد.
  • بهترین منبع برای دریافت ویتامین d نور خورشید است، اما می توان از مکمل این ویتامین و استفاده دوز 5 هزار آن در هفته اشاره کرد.
  • آهن را می توان در مواد غذایی مانند گوشت گاو و گوسفند، تخم مرغ، لوبیا و عدس، سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و اسفناج یافت.
  • برخی از منابع مغذی ید در مواد غذایی همچون میگو، تن ماهی ، آلو خشک و موز وجود دارند.
  • مواد غذایی حاوی روی عبارتند از تخم کدو، تخمه آفتابگردان، بادام هندی، قارچ و اسفناج.
  • برای دریافت مواد مغذی می توانید از سبزیجات تیره رنگ، شکلات تلخ، غلات کامل، حبوبات، آجیل و موز استفاده کنید.
  • روغن ماهی، گردو، دانه کتان، دانه چیا، ماهی آزاد و شاه ماهی و تخم مرغ مواد معدنی امگا 3 را دارند.
  • سلنیوم را در می توانید از مواد غدایی مثل انواع ماهی ها، قارچ، گوشت مرغ، آجیل برزیلی دریافت کنید.

سخن نهایی

زمانی که استرس ایجاد می شود به دنبال روشی برای کاهش آن هستیم. تغذیه درمانی یکی از این روش ها می باشد اما بهتر است بدانیم که کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟ پس از آن از طریق مواد غذایی و مکمل های آن ویتامین شروع به درمان کنیم و البته این نکته بسیار مهم و حائز اهمیت است که قبل از شروع به مصرف مکمل ها بهتر است آزمایشی انجام شود تا به اطمینان و با مشورت پزشک شروع به درمان کنید. باید به یاد داشت که یادگیری مدیریت ذهن و پردازش اتفاق های رخ داده درگذشته به بهبود سلامت روانی بسیار کمک خواهد کرد تا تجربه استرس و اضطراب کاهش یابد و سلامت روان بدون سلامت جسم و سلامت جسم بدون سلامت روان امکان پذیر نمی‌باشد.

اشتراک گذاری