حساسیت و آلرژی به کاندوم
حساسیت و آلرژی به کاندوم

یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از بارداری و ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، استفاده از کاندوم است که برای بسیاری از افراد، جایگزین قرص‌های ضد بارداری شده است. با وجود اهمیت کاندوم در روابط جنسی، استفاده از آن در برخی افراد باعث ایجاد خارش یا سوزش شدید می‌شود. این علائم به دلیل حساسیت به کاندوم اتفاق می‌افتد؛ در این مقاله قصد داریم به بررسی این حساسیت و راه‌های مقابله با آن بپردازیم، با داروخانه آنلاین داروبیار همراه باشید.

برای خرید کاندوم در داروخانه انلاین داروبیار کلیک کنید.

علائم حساسیت و آلرژی به کاندوم

چنانچه با مصرف نوعی کاندوم خاص دچار سوزش یا خارش می‌شوید، باید به فکر تعویض نوع کاندوم یا مراجعه به پزشک باشید. بر روی بسته کاندوم اطلاعات کاملی درج شده است که با مطالعه آن‌ها می‌توانید متوجه مواد آلرژی زا داخل آن شوید. علاوه بر آقایان، بدن خانم‌ها هم ممکن است به مواد به کار رفته در ساخت کاندوم واکنش نشان دهد. غشاهای موجود در واژن خانم‌ها، سرعت جذب پروتئین لاتکس بیشتری نسبت به آقایان داشته و در صورت وجود حساسیت، بدن سریع‌تر واکنش می‌دهد. معمولا مشاهده هر کدام از علائم زیر می‌تواند نشان دهنده داشتن حساسیت و آلرژی به کاندوم باشد:

  • قرمزی پوست
  • ایجاد خارش و سوزش آزار دهنده
  • ورم کردن

گاهی اوقات بدن واکنش شدیدتری نشان داده و علائم دیگری هم بروز می‌دهد که جز علائم حساسیت نسبتا شدید نسبت به کاندوم هستند:

  • شروع خارش گلو، عطسه و سرفه
  • آبریزش بینی
  • ایجاد مشکلات تنفسی
  • تورم در بخش‌های مختلف بدن

در شدیدترین حالت حساسیت و آلرژی به کاندوم، ممکن است فرد تورم زیادی در گلو احساس کند، در حدی که بلعیدن غذا یا نفس کشیدن دشوار باشد. در این شرایط بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید تا به شما در درمان کمک کنند. اگر هنگام رابطه جنسی با کاندوم لاتکس یا مدت کوتاهی پس از انجام این کار علائمی نظیر مشکل تنفسی، حالت تهوع، مقداری سرگیجه یا افت فشار خون ایجاد شد، باید تا زمان مراجعه به پزشک استفاده از آن متوقف شود.

بیشتر بخوانید:  تمرینات موثر در افتادگی رحم پس از زایمان

اولین علائم حساسیت معمولا بین 30 تا 60 دقیقه پس از تماس ظاهر می‌شوند، در صورتی که حساسیت شدید باشد، مدت زمان کوتاه‌تری این علائم را خواهید دید. علائم حساسیت خفیف پس از یک روز ناپدید می‌شوند اما اگر حساسیت شدیدتر باشد، مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید. پس از واکنش آلرژیک بدن به کاندوم با ظهور کهیر و تورم در ناحیه تناسلی، مصرف داروهای ضد حساسیت یا ضد التهاب برای کاهش علائم توصیه می‌شود. برای جلوگیری از عفونت، ناحیه مورد نظر را خراش نداده و با متخصص مشورت کنید تا نوع حساسیت و درمان آن به طور دقیق مشخص شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایز بندی کاندوم کلیک کنید.

چرا آلرژی به لاتکس رخ می‌دهد؟

لاتکس از لاستیک طبیعی که از درخت کائوچو استخراج می‌شود، ساخته شده و برخی افراد به این ماده آلرژی دارند. این آلرژی زمانی خود را نشان می‌دهد که بدن ما در تماس با برخی از پروتئین‌های لاستیک قرار بگیرد؛ در حقیقت بدن آن‌ها را عوامل مضری در نظر گرفته و سعی می‌کند از خود محافظت کند. این واکنش دفاعی بدن باعث کهیر، خارش یا قرمزی در ناحیه آسیب دیده شده و تا مدتی از بین نمی‌رود. در برخی موارد استفاده از کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب و جلوگیری از تشدید حمله آلرژی ضروری است.

این علائم در ابتدا خفیف هستند اما آلرژی به لاتکس مانند هر نوع حساسیت دیگری، می‌تواند باعث خفگی ناشی از شوک آنافیلاکتیک شود، بنابراین در صورت مشاهده هر علائمی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. آلرژی به لاتکس معمولاً به تنهایی ایجاد نمی‌شود، بلکه با موارد دیگری مانند آلرژی غذایی یا تنفسی همراه است. تقریباً 1٪ از جمعیت جهان به لاتکس حساسیت داشته و علائم آن‌ها علاوه بر حساسیت به کاندوم در تماس با بادکنک، دستکش، دستگاه‌های فشار خون یا سرنگ نیز ظاهر شود.

بیشتر بخوانید:  از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده

حساسیت و آلرژی به کاندوم

آیا کاندوم بدون لاتکس وجود دارد؟

اگر به لاتکس موجود در کاندوم حساسیت دارید، نگران نباشید. امروزه جایگزین‌های مختلفی برای این ماده وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، علائم حساسیت خود را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید اگر از هیچ نوع محافظتی استفاده نکنید، نه تنها منجر به بارداری خواهد شد، بلکه در خطر ابتلا به بیماری مقاربتی نیز قرار می‌گیرید.

  • کاندوم پلی اورتان: یکی از بهترین جایگزین‌هایی که می‌توانید به جای کاندوم لاتکس استفاده کنید، کاندوم پلی اورتان است که از بارداری جلوگیری کرده و مانع از انتقال بیماری‌های مقاربتی می‌شود. این مدل از نوع لاتکس نازک‌تر بوده و لذت رابطه را بیشتر می‌سازند اما احتمال پارگی آن‌ها بالاتر است.
  • کاندوم پلی‌ایزوپرن: کاندوم پلی‌ایزوپرن از لاستیک مصنوعی ساخته شده و می‌تواند جایگزین ایده‌آلی برای لاتکس به شمار برود. این مدل به نسبت پلی اورتان خاصیت کشسانی بیشتری داشته و باید همراه با روان کننده استفاده شوند.
  • کاندوم‌ پوست‌بره: کاندوم پوستر بره، از روده گوسفند ساخته شده و کاملا طبیعی است. این مدل پیش از عرضه لاتکس‌ها استفاده می‌شد و امروزه محبوبیت کمتری دارد. تا حد زیادی می‌تواند مانع از بارداری شود اما خطر انتقال بیماری‌های مقاربتی را به صفر نمی‌رساند.

سخن آخر

علاوه بر نوع کاندوم موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از روان کننده‌ها است. روان کننده‌ها شامل پارابن و گلیسیرین شده و می‌توانند شدت علائم حساسیت و آلرژی را افزایش دهند. در صورت استفاده بیش از حد، باکتری‌ها فرصت رشد بیشتری پیدا کرده و خطر ابتلا به عفونت قارچی افزایش می‌یابد. بهترین کار این است که تا حد امکان استفاده از روان کننده‌ها را محدود کنید، زیرا این احتمال وجود دارد که علت بروز علائم حساسیت ترکیبات موجود در آن‌ها باشد.

بیشتر بخوانید:  بهترین قرص افزایش میل مردان در داروخانه

بهتر است پیش از خرید کاندوم، با پزشک خود مشورت کرده و گزینه‌ای را انتخاب کنید که بدن شما نسبت به آن واکنش شدیدی نشان نمی‌دهد. برای درمان این علائم معمولا از آنتی‌هیستامین و کورتیکواستروئید استفاده می‌شود اما به هیچ عنوان بدون نسخه پزشک از دارو استفاده نکنید.

اشتراک گذاری