دارو های خوراکی کاهش دهنده قند خون

دارو های خوراکی کاهش دهنده قند خون حتما می دانید که دیابت چیست، در واقع دیابت نوعی بیماری است که با افزایش قند خون خود را نشان می دهند. دیابت به دو دسته نوع یک و نوع دو تقسیم می شوند. علل ابتلا به دیابت مختلف است برای مثال ممکن است مربوط به وراثت و چاقی و مصرف بیش از اندازه از قند و شکر و شیرینی جات باشد. به همین خاطر کارشناسان تغذیه مدام توصیه می کنند که از انواع قند ها کم تر استفاده کنید. سطح قند خون باید نرمال باشد. افزایش بیش از حد قند خون نیازمند داروی کاهش دهنده آن است. در موارد حاد انسولین تجویز می شود. اما اغلب افراد به دنبال یافتن دارو های خوراکی کاهش دهنده قند خون هستند. امروز هم ما در خدمت شما هستیم با معرفی این نوع دارو ها، پس تا پایان این مطلب داروبیار  را همراهی نمایید.

انواع دارو های خوراکی کاهش دهنده قند خون

 

 

دارو هایی که برای کاهش قند خون استفاده می شوند، انواع مختلفی دارند و تاثیر گذاری متفاوتی نیز دارند. در ادامه این مطلب تمام این دارو ها را معرفی و در مورد تاثیر گذاری آن ها صحبت می کنیم. دارو های کاهش دهنده قند خون به شرح زیر هستند:

  •         سیتاگلیپتین، لیناگلیپتین و امپاگلیفلوزین
  •         پیوگلیتازون و آکاربوز و ریپاگلینید
  •         گلی‌بن‌کلامید، گلی‌کلازید و متفورمین
  •         متفورمین

سیتاگلیپتین و لیناگلیپین از بهترین دارو ها برای کاهش قند خون هستند. این نوع دارو ها باید در یک ساعت مشخص مصرف شوند. اما اگر قبل از غذا این نوع دارو ها را مصرف می کنید، در صورت حذف وعده غذایی لازم به تعویق مصرف قرص ها نیست. بلکه باید در همان ساعت مصرف شوند، زیرا توانایی کنترل انسولین خون را دارند و به این صورت قند خون را کاهش می دهند.

بیشتر بخوانید:  بهترین درمان آسم

تاثیر دارو های خوراکی کاهش دهنده قند خون

 

همان طور که در پاراگراف فوق انواع داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون را خدمت شما معرفی کردیم اکنون باید در مورد نحوه مصرف و تاثیر گذاری این دارو ها صحبت کنیم تا بدانید که چه موقع آن ها را مصرف کنید. امپاگلیفلوزین از دیگر داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون است که تاثیر گذاری آن به صورت دفع قند از طریق ادرار است. این نوع دارو بهتر است در ساعت مشخصی به هنگام صبح مصرف شود. نوبت به معرفی داروی پیوگلیتازون می رسد که این دارو می تواند مقاومت بدن در برابر انسولین را کاهش دهد. البته که این نوع دارو هم باید در ساعت مشخصی استفاده شود. پس از آن داروی آکاربوز که باید همراه با اولین لقمه غذایی مصرف شود زیرا تاثیرگذاری آن به صورتی است که می ‌تواند جذب کربوهیدرات موجود در مواد غذایی را کاهش دهد.

 

نحوه مصرف داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون

 

نحوه مصرف داروی ریپاگلینید باید ۱۵ دقیقه قبل از خوردن غذا باشد. البته این که مصرف این دارو قبل از کدام وعده غذایی باشد را پزشک تعیین می ‌کند. این و داروی خوراکی می‌ تواند با تحریک پانکراس باعث ترشح انسولین شود. و ما نحوه مصرف داروی خوراکی گلی‌بن‌کلامید و گلی‌کلازید باید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از غذا باشد. زیرا این دارو ها نیز با تأثیر گذاری بر پانکراس می توانند ترشح انسولین را افزایش دهند. معمولا این نوع دارو قبل از وعده غذایی صبحانه مصرف می  ‌شود. در آخر داروی خوراکی متفورمین که باید حتماً با معده پور مصرف شود زیرا در اوایل دوره مصرف ممکن است باعث دل درد و حالت تهوع شود. تاثیر گذاری این نوع دارو به این صورت است که باعث کاهش ترشح قند از کبد و هم چنین کاهش مقاومت بدن در برابر انسولین می ‌شود. اکنون دیگر از اهمیت انواع دارو ها مطلع هستید و همه آن ها را می شناسید.

بیشتر بخوانید:  روش های موثر در بهبود سرماخوردگی

مصرف داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون

 

اگر از افزایش قند خون خود مطلع هستید و به وسیله دستگاه هر روز قند خون خود را می سنجید. نباید به هیچ عنوان از داروهای کاهش دهنده قند خون به صورت سرخود استفاده کنید. زیرا ممکن است برخی از آن ها با بدن شما سازگاری نداشته باشند و یا با دیگر دارو ها تداخل داشته باشند. به همین خاطر پیشنهاد ما این است که حتماً به پزشک متخصص مراجعه نمایید. در این صورت پزشک بر اساس آزمایشات و سیستم بدن شما، دارو های مخصوص کاهش دهنده میزان قند خون را تجویز می کنند. هم چنین باید توجه داشته باشید که دارو های قند خون را طبق دستور پزشک و در ساعتی که مشخص نموده مصرف کنید. در این صورت هیچ گونه اختلالی در سیستم بدن شما و تاثیر گذاری دارو ها ایجاد نمی‌ شود.

اشتراک گذاری