علائم کمبود بیوتین
بیوتین یا همان ویتامین ب 7، نوعی ویتامین محلول در آب است که در متابولیسم چربیها، پروتئینها، کربوهیدراتها و ایجاد گلوکز و انرژی در بدن نقش بسزایی دارد. در این بخش به این ویتامین، نشانههای کمبود و چگونگی تشخیص کمبود آن و مکملهای بیوتین میپردازیم. اگر دستگاه گوارشتان مشکل دارد یا باردار هستید و میخواهید یک دوران بارداری راحت را تجربه کنید، اگر به تقویت موهایتان فکر میکنید یا به سلامت پوستتان اهمیت میدهید حتما مقاله زیر را در مورد علائم کمبود بیوتین مطالعه کنید.
میتونی آنلاین بخریش: خرید قرص ویتامین ب 7
علائم کمبود بیوتین
کمبود بیوتین (ویتامین B7) ممکن است نادر باشد، زیرا بیوتین در طیف وسیعی از مواد غذایی یافت میشود و بدن نیز فقط به میزان کمی از این ویتامین نیاز دارد. با این حال، در صورت بروز کمبود بیوتین، علائم و نشانههای زیر ممکن است ظاهر شوند:
1. تغییرات پوستی: از جمله خشکی پوست، اگزما و بثورات قرمز اطراف دهان و دیگر نقاط بدن.
2. مشکلات مو: ریزش مو و کاهش کیفیت مو، از جمله تارهای موی نازک و ضعیف.
3. مشکلات ناخن: ناخنهای شکننده و نازک شدن ناخنها.
4. تغییرات عصبی: از جمله افسردگی، خستگی، تحریکپذیری و بیقراری.
5. مشکلات گوارشی: مانند یبوست.
6. علائم عصبی: از جمله گزگز یا بیحسی در دستها و پاها.
7. مشکلات عضلانی: دردهای عضلانی، ضعف یا گرفتگی عضلات.
8. مشکلات در بخش ایمنی بدن: بیوتین برای عملکرد درست سیستم ایمنی ضروری است و کمبود آن ممکن است منجر به افزایش حساسیت به عفونتها شود.
اگر شما هر یک از این علائم را دارید و گمان میکنید که ممکن است به بیوتین کمبود داشته باشید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین سطح بیوتین و سایر مواد مغذی توصیه کند و در صورت لزوم، مکملهایی را تجویز نماید.
علائم کمبود بیوتین چگونه تشخیص داده میشود ؟
به سبب شباهت زیاد علائم کمبود بیوتین با دیگر بیماریها، اغلب با عارضههای دیگر اشتباه گرفته میشود. اگر علائمتان به بیماری یا مشکل دیگری مربوط باشد پزشک در گام اول علائم را بر حسب آن بیماری بررسی و درمان خواهد کرد و سپس در صورت عدم بهبودی علائم به بررسی سایر احتمالات از جمله کمبود بیوتین میپردازد. آزمایش خون میتواند مقدار سطح بیوتین در خون را نشان دهد و در صورت نیاز با انجام آزمایشات تخصصیتر و بررسی سایر فاکتورها، میتوان علائم کمبود بیوتین را تشخیص داد.
در اینجا چند مرحله وجود دارد که ممکن است برای تشخیص کمبود بیوتین طی شود:
1. بررسی تاریخچه پزشکی: پزشک ابتدا تاریخچه پزشکی فرد، رژیم غذایی، عادات غذایی و هر نوع شرایط مدیکال خاص که ممکن است به کمبود بیوتین منجر گردد را بررسی میکند.
2. معاینه فیزیکی: پزشک ممکن است به دنبال علائم و نشانههای بالینی کمبود بیوتین مانند بثورات پوستی، ریزش مو یا دیگر مشکلات پوستی و مو باشد.
3. آزمایش خون: آزمایش خون میتواند سطوح بیوتین را مستقیماً اندازهگیری کند، اما این آزمایشات ممکن است به طور عمومی در دسترس نباشند و معمولاً تخصصی هستند.
4. آزمایش متابولیتها: کمبود بیوتین میتواند بر سطوح برخی متابولیتها در خون تأثیر بگذارد، بنابراین آزمایش برای افزایش مواد مرتبط با متابولیسم بیوتین، مانند اسید ۳-هیدروکسیایزووالریک و اسید متیلکروتونیک، ممکن است انجام شود.
5. پاسخ به درمان: در بعضی موارد، پزشک ممکن است پروتکل درمانی را با مکملهای بیوتین آغاز کند و برای ارزیابی پاسخ فرد به درمان به دنبال بهبود علائم باشد.
پزشکان اغلب با اتکا به ترکیبی از این موارد برای تأیید تشخیص کمبود بیوتین استفاده میکنند. اگر شما یا فردی که شما میشناسید علائم کمبود بیوتین را نشان میدهد، باید به پزشک مراجعه کنید تا ارزیابی های لازم انجام شود.
آشنایی با ویتامین بیوتین
جذب بیوتین پس ازجدا شدن از پروتئین جداشونده از آن، در قسمت بالایی روده کوچک رخ میدهد. بیوتین توسط کولون (باکتریهای روده بزرگ) هم ساخته میشود، که البته به همین خاطر دفع مدفوعی بیوتین 2 تا 3 برابر مقدار دریافت آن است. با این حال هر چند به طور دقیق مشخص نیست اما احتمالا چیزی حدود پنجاه درصد نیاز بدن به این ویتامین از طریق بیوتین تولید شده توسط کولونها تامین میشود.
جذب این ویتامین در غذاهای مختلف برای بدن متفاوت است. از آنجایی که این ویتامین در بسیاری از مواد غذایی پیدا میشود و همچنین بدن نیز به مقدار خیلی کمی از این ویتامین نیاز دارد در نتیجه معمولا کمبود بیوتین خیلی کم اتفاق میافتد اما به هر حال این کمبود وجود دارد و بهتر است که علائم این کمبود را بشناسیم.
چه عواملی باعث ایجاد علائم کمبود بیوتین میشود؟
مصرف آنتیبیوتیکها در دراز مدت یا داروهای ضد تشنج و داشتن مشکلات رودهای باعث از بین رفتن بیوتین و کمبود آن در بدن میشوند. همینطور خوردن سفیده تخممرغ خام در این کمبود بیتاثیر نیست به این دلیل که سفیده تخممرغ خام دارای آویدین است و پروتئینی که به بیوتین میچسبد میتواند جذب آن را کم کند.
مصرف چای بعد از غذا هم از جذب بیوتین در رودهها جلوگیری میکند. داشتن رژیمهای غذایی خیلی سخت و محدود هم میتواند به کمبود بیوتین در بدن منجر شود و همچنین برخی از اختلالات ژنتیکی هم بر روی کمبود بیوتین اثر گذار است. مثل فنیل کتون اوری و نقص در انتقال بیوتین. فنیل کتون اوری، شیوع بیشتری نسبت به سایر علتهای ژنتیکی کمبود بیوتین دارد. در نهایت موارد بسیار نادری نیز از اختلالات وراثتی هستند مانند کمبود بیوتینیداز که باعث کمبود بیوتین بدن میشوند.
چندین عامل میتواند منجر به کمبود بیوتین و بروز علائم مرتبط با آن شوند که به طور خلاصه به موارد زیر اشاره می کنیم:
1. مصرف ناکافی بیوتین: اگر رژیم غذایی فرد فاقد غذاهای دارای بیوتین باشد، کمبود میتواند رخ دهد. منابع خوب بیوتین شامل مواد غذایی مانند تخم مرغ، آجیل، غلات کامل، و لگومها هستند.
2. اختلالات جذب: بیماریهایی مانند بیماری کرون، سلیاک، و سایر مشکلات گوارشی میتوانند باعث بروز اختلال در جذب بیوتین شوند.
3. مصرف داروها: برخی از داروها مانند آنتیبیوتیکهای طولانیمدت و داروهای ضد تشنج میتوانند با جذب بیوتین مداخله کنند.
4. بیماریهای ژنتیکی: نقصهای مادرزادی در متابولیسم بیوتین مانند بیوتینیداز نقص یا هولوکاربوکسیلاز سنتاز نقص میتوانند منجر به کمبود بیوتین شوند.
5. آسیبهای دستگاه گوارش: جراحیهای دستگاه گوارش مانند برداشتن بخشی از روده کوچک میتوانند بر توانایی جذب بیوتین تأثیر بگذارند.
6. بارداری و شیردهی: زنان باردار و شیرده ممکن است به بیوتین بیشتری نیاز داشته باشند و برخی مطالعات نشان دادهاند که کمبود خفیف بیوتین در بارداری شایع است.
7. تغذیه با غذای توبی: بدون ویتامینهای کافی که معمولاً از طریق رژیم غذایی متنوع تأمین میشوند، میتواند منجر به کمبود شود.
8. الکلیسم: مصرف بیش از حد الکل میتواند جذب و متابولیسم بیوتین و سایر ویتامینها را مختل کند.
شناخت مکملهای بیوتین
اگر چه بیوتین در مواد غذایی همچون گوشت، تخممرغ، ماهی، حبوبات از جمله سویا، لوبیا، آجیل به خصوص بادام، بادام زمینی، گردو، برخی از میوهها مثل موز و برخی سبزیجات وجود دارد اما برای بهرهمندی از مزایای فراوان آن برای سلامتی میتوانید از مکملهای بیوتین هم بهره ببرید.
در بازار انواع مکملهای بیوتین با برندهای متنوعی وجود دارد که تفاوتهایی در میزان دز، ترکیبات، اثرگذاری، طول دوره مصرف، قیمت و حتی عوارض احتمالی با هم دارند. برخی از مکملها حاوی کلسیم یا ویتامینهای دیگر و برخی صرفا دارای بیوتین هستند. با توجه به بالا بودن دز بیوتین در بعضی از مکملها ممکن است پس از مدتی مصرف، جوشهایی روی پوست شما پیدا شوند. مصرف مکملهای بیوتین، یکی از راههای عالی برای بهرهمندی از خواص بیوتین برای بدن هستند.
بهترین مکملهای بیوتین را از کجا تهیه کنیم؟
امروزه با پیشرفت روزافزون خدمات اینترنتی،راههای خرید مطمئن و آسانی در دسترس مشتریان قرار گرفته است که می توانند با کمک آن محصولات مشابه با برندهای مختلف را با هم مقایسه کنند و مناسبترین گزینه را برای خریدشان انتخاب کنند.
داروبیار یک داروخانه بزرگ اینترنتی با ارسال رایگان است که علاوه بر امکان و مقایسه محصولات دارویی، با استفاده از مشاورین متخصص به شما کمک میکند تا خریدی موفق و آسان را تجربه کنید و میتوانید مشورتهای لارم را بهصورت آنلاین با مشاوران و متخصصان داروخانه داروبیار انجام دهید.
شما می توانید برای تهیه مکملهای بیوتین و انواع دیگر مکملها به این داروخانه اینترنتی مراجعه و به کمک آن اطلاعات کاملی از محصول مورد نطرتان به دست آورید و سپس اقدام به خرید کنید و نگرانی بابت اصالت کالا نداشته باشید چرا که تضمین اصالت کالا از خدمات داروبیار برای کاربران محترم به شمار میرود. در این مقاله به کمبود بیوتین، اثرات و عوارض آن و چگونگی تشخیص کمبود آن پرداختیم. منابع سرشار از بیوتین را معرفی و به مکملها اشاره نمودیم. متاسفانه کمبود بیوتین برگشت پذیر است اگر به کمبود بیوتین در بدنتان شک دارید، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
دکتر رضا شکری متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸ از تهران، مدرک دکتری داروسازی خود را از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران دریافت نموده اند. ایشان موسس و مسئول فنی داروخانه شبانه روزی دکتر شکری در سال ۹۳ در استان تهران شهر قدس می باشند. دکتر شکری مدرس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و همچنین مدرس انجمن پرستاری هستند.
از مقالات وی میتوان به ۲ مقاله مهم و تخصصی ISI در زمینه softdrinks اشاره کرد. وی با تیم خود داروخانه آنلاین داروبیار را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده و مجوز سازمان غذا و دارو و نماد الکتریکی سایت را دریافت کردند. باید گفت داروخانه شبانه روزی دکتر شکری (داروخانه آنلاین داروبیار) با اطمینان یکی از کاملترین داروخانه های آنلاین می باشد که انواع مکمل های غذایی، ورزشی و… را به راحتی می توان در آن پیدا کرد.
اشتراک گذاری
توضیحات بسیار کاربردی بود ،ممنون از زحمات شما
توضیحات بسیار کاربردی بود ،ممنون
سایتتون محشرههههه
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
دستخوش
مطلب خوبی بود
این مطلب حرف نداشت
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
شادکام و سلامت باشید
محتوا خوبی بود
چه سایت قشنگی دارین
چقد خوبین شما
دمتون گرم