آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟
آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟

آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟

با توجه به افزایش استفاده از مکمل های بدنسازی در بین مردان و زنان جامعه یکی از مهم ترین سوالاتی که از سوی افراد مطرح می‌شود این است که آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟ ما در این مقاله  از سایت داروبیار میخواهیم مختصر و مفید به این سوال پاسخ دهید با ما همراه باشید. مکمل کراتین سرطان زا نیست و  اثر منفی برای ورزشکاران و نوجوانانی که از آن استفاده می کنند ندارد. نباید این مورد را به تمام افراد مصرف کننده نسبت داد.  افرادی که به شیوه ی نامناسب از کراتین استفاده می کنند احتمال ابتلا به سرطان خون یا بیضه دارند. همانطور که میدانید مصرف کراتین در بین ورزشکاران برای افزایش حجم عضلات و ماهیچه ها رایج شده است، که کاملا هم سالم و فارغ از هرگونه مشکلی است. البته این امکان هم وجود  دارد که اگر  شما طریقه مصرف کراتین را ندانید باعث عوارضی برای شما شود.  اما اگر شما طریقه ی مصرف کراتین را بدانید و آن را به میزان متعادل و با دستور پزشک و مربی متخصص و کارشناس تغذیه مصرف کنید مشکلی برای شما ایجاد نمی کند،

بر اساس مطالعاتی که به صورت آنلاین در مجله سرطان بریتانیا منتشر شده است این احتمال وجود دارد  مردانی که از مکمل های عضله سازی حاوی کراتین یا  آندرستندیون  استفاده میکنند در معرض خطر سرطان بیضه باشند البته این زمانی است که بیش از حد از مکمل استفاده کنند و علاوه براین مکمل های غیر اصیل نیز می توانند اثرات مخربی بر سلامتی شما داشته باشد. اگر شما مکمل کراتین را از یک شرکت معتبر تهیه کنید و آن را به مقدار کافی و متعادل به شیوه درست مصرف کنید خیالتان راحت است که مشکلی برای شما ایجاد نمی کند. در ضمن به نظر می‌رسد که این خطر یعنی خطر سرطان بیضه که به علت مصرف نادرست مکمل کراتین غیر اصیل است در مردانی که قبل از ۲۵ سالگی شروع به استفاده از مکمل ها می کند بیشتر باشد. بر اساس تحقیقی که در دانشگاه براون انجام شده است مصرف بعضی از مکمل ها مثل پروتئین و کراتین و افزایش ۴۰ درصدی احتمال ابتلا به سرطان بیضه مرتبط است. و همانطور که گفتیم افراد  زیر ۲۵ سال بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.

بیشتر بخوانید:  گلوتامین را با چه مکملی مصرف کنیم؟

 چگونه از اثرات مضر مکمل کراتین جلوگیری کنیم؟

 در صورتی که شما در هفته اول مصرف کراتین،  ۴ هفته متوالی را در طول هفت روز هفته اول مصرف کنید در معرض بیماری هستید؛ یعنی چه به طور؟  به عنوان مثال به جای استفاده روزانه شما ۲۰ گرم مکمل کراتین   گرم مصرف کنید فقط در در این شرایط  است که این مکمل می توانند سلامتی شما را به خطر بیندازد. بنابراین مکمل کراتین در صورتی که غیر اصل باشد و به شیوه درست مورد استفاده قرار نگیرد می تواند سرطان زا باشد.

آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟

 نکات استفاده از مکمل کراتین در بدنسازی

 حالا که در مورد اینکه آیا مکمل کراتین سرطان زا است؟ یا نه جواب دادیم می خواهیم به این سوال هم جواب بدهیم که نکات استفاده از مکمل کراتین در بدنسازی چیست؟

  • برای مصرف کراتین در دوره بدنسازی ابتدا هدف خود را از مصرف کراتین مشخص کنید و پس از آن حتماً برای مصرف کراتین با پزشک متخصص یا مربی متخصص و کارشناس تغذیه مشورت کنید.
  • برای حل کردن پودر کراتین از مایعاتی همانند شیر تازه و آب میوه طبیعی استفاده کنیم.
  • دوز مصرف کراتین را با توجه به سطح کراتین خون خود تنظیم کنید.
  • از مکمل های اورجینال و اصل استفاده کنید خیلی اهمیت دارد که شرکتی که شما مکمل خود را از آنجا تهیه میکنید شرکت معتبری باشد و محصولات اورجینال و طبیعی عرضه کند اکیدا توصیه می شود که مکمل ها را از داروخانه ها و یا شرکت های معتبری که تحت نظارت داروخانه ها فعالیت می کنند تهیه کنید، داروخانه آنلاین داروبیار جهت کلیه موارد در خدمت شماست.
  • و نکته آخر اینکه از مصرف همزمان مکمل ها بپرهیزید که اگر به هر دلیلی مجبور هستید چند مکمل و همزمان مصرف کنید حتماً با پزشک متخصص یا مربی تغذیه مشورت کنید. بعضی از اثرات تضاد دارند که مصرف آنها می‌تواند برای شما مضر باشد.
اشتراک گذاری