بهترین زمان مصرف قرص آهن در زمان پریودی
یکی از اصلیترین دلایل از دست رفتن آهن بدن در بانوان، به دوران قاعدگی مربوط میشود. در دوره ۳ تا ۷ روزه قاعدگی به طور تقریبی ۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیگرم آهن از بدن زنان خارج میشود. البته این مقدار میتواند به دلایل گوناگون در افراد متغیر باشد. از آنجا که آهن ماده معدنی مفید و ضروری بهشمار میرود، بنابراین باید راهکاری برای جایگزین کردن آهن از دست رفته در دوران بارداری در نظر گرفت. در این مقاله تلاش میکنیم به بررسی بهترین زمان مصرف قرص آهن در زمان پریودی بپردازیم.
خوردن قرص آهن در پریودی
گاهی ممکن است بانوان در دوران قاعدگی با علائمی مانند رنگ پریدگی، خستگی، سر درد و یا سرگیجه روبهرو باشند. در چنین مواردی به احتمال زیاد خوردن قرص آهن در پریودی یک امر ضروری به حساب میآید اما برای خوردن قرص آهن در پریودی استانداردهایی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
نکته الزامی در تمام موارد مشورت با پزشک متخصص است بنابراین بدون تجویز پزشک به هیچ عنوان اقدام به مصرف قرص آهن نکنید. در واقع اگر بدون تجویز و به اشتباه در دوران قاعدگی به خوردن قرص آهن روی آورید ممکن است با مشکلاتی از قبیل: خستگی مزمن، درد مفاصل، درد شکم، آسیبهای کبدی، ریتم نامنظم قلب، تغییر رنگ پوست و … مواجه شوید.
نکته دیگر اینکه برای جذب آهن و خونسازی، اصولا بدن به ویتامین ب۹ یا همان اسید فولیک نیاز دارد. بنابراین میتوانید با مشورت پزشک به مصرف این ویتامین مورد نظر نیز روی بیاورید.
بهترین قرص های آهن داروخانه آنلاین داروبیار
زمان مصرف قرص آهن در زمان پریودی
باید توجه داشته باشید که اصولا مکملهای آهن اگر با معده خالی مصرف شوند، جذب فوری خواهند داشت. بنابراین یکی از بهترین زمان مصرف قرص آهن در زمان پریودی، نیم ساعت قبل از صبحانه است اما اگر شما از جمله افرادی هستید که با خوردن قرص آهن دچار اختلالات گوارشی میشوید بهتر است قبل از خواب شبانه این قرص را مصرف کنید.
نکته حیاتی در این زمینه رعایت فاصله دو ساعته میان مصرف مواد حاوی کلسیم و کافئین با مصرف قرص آهن است. در غیر این صورت جذب قرص آهن دچار اختلال خواهد شد.
چه افرادی نیاز به مصرف قرص آهن دارند؟
به طور کلی اگر خانمها در یک دوره قاعدگی بیش از ۶۰ تا ۸۰ میلیلیتر خون از دست بدهند دچار قاعدگی شدید هستند. در حقیقت اگر هر دو ساعت مجبور به تعویض پد بهداشتی هستید شما قاعدگی شدید دارید. پریودهای شدید تبعات روحی و جسمانی متعددی برای افراد خواهند داشت و باید درمان شوند اما چه عواملی سبب قاعدگیهای شدید خواهد شد؟
یکی از علتهای اصلی این پدیده، کمبود و فقر آهن در افراد است. پریود شدید، رنگ پریدگی مخاط و کف دستها، خستگی و عدم تمرکز از جمله علائم فقر آهن در بانوان است. بنابراین مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی برای افرادی که دچار پریودهای شدید هستند. در صورت مشورت با پزشک میتواند راه حل درمانی به حساب بیاید. با مصرف قرص آهن در مقدار استاندارد میتوان پریود شدید را نیز کنترل نمود.
در دوران قاعدگی بدن چه مقدار آهن نیاز دارد؟
پزشکان متخصص زنان معتقدند، پریودهای شدید ممکن است منجر به کمخونی در برخی بانوان شود. بنابراین مصرف مکملهای آهن در این موارد ضروری است اما مقدار استاندارد مصرف آهن در دوران قاعدگی چقدر است؟ توصیه میشود زنان و دختران در دوران قاعدگی به صورت روزانه ۱۸ میلیگرم آهن مصرف کنند. همچنین توصیه میشود قرص آهن را با نوشیدنیهایی مثل آب پرتقال و یا ویتامین سی مصرف کنند که بهتر جذب بدن شود. اما اکیدا توصیه میشود که از مصرف قرص آن با شیر و چای خودداری کنید. مصرف قرص آهن خارج از میزان استاندارد میتواند تبعات منفی در پی داشته باشد. بنابراین همواره توصیه میشود برای مصرف مکملهای آهن از نظر پزشک تبعیت کنید.
تاثیر قرص آهن بر تاخیر پریود
اصولا ثابت شده است که مصرف قرص آهن سبب تاخیر پریود بانوان نمیشود. به طور کلی مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی، هیچگونه اختلالی در پریود بانوان ایجاد نمیکند. شما میتوانید قبل و در حین دوران قاعدگی قرص آهن مصرف کنید و نیازی نیست در دوران قاعدگی مصرف دارو را قطع کنید اما همانطور که پیشتر گفته شد، دُز مصرف دارو به تشخیص پزشک تعیین خواهد شد. بنابراین عقب افتادن پریود میتواند بر اثر عواملی دیگری چون تنبلی تخمدان، نامتعادل شدن هورمونها، اختلال غده تیرویید و امثال آنها باشد اما ربطی به مصرف قرص آهن نخواهد داشت. قرص آهن میتواند به عنوان یک مکمل، فقر آهن بانوان را در دوران قادعدگی جبران نماید.
تداخل دارویی قرص آهن
به طور کلی در مصرف هر دارویی اطلاع از تداخل دارویی آن از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به به خصوص در مورد مکملها در نظر گرفته شود. از این رو باید اشاره کنیم که قرص آهن با داروهای زیر تداخل دارد:
- انواع آنتی بیوتیک ها
- داروهای بیس فسفونات ها
- لوودوپا
- لووتیروکسین
- متیلدوپا
- مایکوفنولات موفتیل
- پنی سیلامین
- کلرامفنیکل
روش ساده تهیه قرص آهن از داروبیار
داروخانه اینترنتی داروبیار با امکان فروش آنلاین میتواند در مواقع لزوم به کمک شما بیاید. شما میتوانید برای نمونه از طریق داروبیار که یک داروخانه بزرگ اینترنتی است، قرص آهن تهیه کنید. این داروخانه آنلاین خدمات ارسال رایگان دارد و در کنار آن میتوانید با مقایسه محصولات دارویی و مشورت با متخصصین و کسب اطلاعات پیرامون داروها، خرید مطمئنی داشته باشید.
بنابراین برای خرید قرص آهن نیز داروبیار میتواند گزینه مناسبی باشد زیرا اطلاعات کاملی از محصول را پیش از خرید در اختیار شما قرار میدهد. در نهایت نیز از طریق خرید آنلاین، داروی مورد نظر خود را تهیه خواهید کرد. همچنین میتوانید با مشاورین داروخانه آنلاین داروبیار هم تماس داشته باشید یا در قسمت دیدگاه سوالاتتان را بپرسید تا در کمترین زمان ممکن مشاوران و متخصصان ما پاسخگوی شما عزیران باشند.
کلام پایانی
ملاحظات دوران قاعدگی برای بانوان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. برخی از بانوان در دورههای پریود ماهانه، دچار کمخونی میشوند و فقر آهن نیز از نتایج دورههای شدید پریودی در بانوان است. در این مقاله تلاش کردیم ابعاد مختلف مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی را بیان کنیم. بنابراین شما با مطالعه این مقاله از مزایا و علت خوردن قرص آهن در پریودی، تداخل دارویی این مکمل با داروهای دیگر، میزان استاندارد مصرف قرص آهن در دروان پریود بانوان و مواردی از این قبیل آشنا شوید.
دکتر رضا شکری متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۸ از تهران، مدرک دکتری داروسازی خود را از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران دریافت نموده اند. ایشان موسس و مسئول فنی داروخانه شبانه روزی دکتر شکری در سال ۹۳ در استان تهران شهر قدس می باشند. دکتر شکری مدرس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و همچنین مدرس انجمن پرستاری هستند.
از مقالات وی میتوان به ۲ مقاله مهم و تخصصی ISI در زمینه softdrinks اشاره کرد. وی با تیم خود داروخانه آنلاین داروبیار را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده و مجوز سازمان غذا و دارو و نماد الکتریکی سایت را دریافت کردند. باید گفت داروخانه شبانه روزی دکتر شکری (داروخانه آنلاین داروبیار) با اطمینان یکی از کاملترین داروخانه های آنلاین می باشد که انواع مکمل های غذایی، ورزشی و… را به راحتی می توان در آن پیدا کرد.
اشتراک گذاری
سلام من آزمایش CBC. ظاهراً نرماله ولی علائم کم خونی دارم بخصوص پریود رنگ پریدگی ولاغری وضعف باید آهن بخورم ؟؟ برای کم خونی چه آزمایشات تکمیلی باید داد؟؟
سلام وقت بخیر مصرف قرص اینوزیتول در زمان پریودی مشکلی ندارد؟؟
خرید آنلاین هم دارید
با سلام من داروهای اعصاب مصرف میکنم نزدیک پریودم دچار سندرم پیش قاعدگی میشم که برای اونم دارو استفاده میکنم حالم خیلی بد میشه از قبل از شروع سیکل الان دارو فریدون استفاده میکنم به نظرتون موثر هست ؟
سلام لیلا عزیز
بهتره تحت نظرپزشک متخصص دارو مصرف کنید
سلام خسته نباشید قرص آهن باعث زیاد شدن دوره پریود میشه،مثلا دوبار تو ماه پریود بشیم؟
سلام وقتتون بخیر .
خیر قرص آهن باعث افزایش دوره پریودنمیشود
سلام دکتربرایم قرص فروفورت دئودنال تجویزکرده چون بعدازازمایش ودوران پریودی هم خونریزی زیاددارم ولی قرص راروزی ۲بارگفته مصرف کنم ولی یبوست زیادمیگیرم چکارکنم
سلام وقتتون بخیر
مکمل های آهن باعث یبوست میشود باید حتمادر کنار غذاتون از روغن زیتون وسبزیجاتاستفادهکنید ودرصورت لزوم از داروهای ملین استفاده کنید
سلام من دخترم ۱۳ سالشه بهش قرص فریرون بدم خوبه بهداشت گفت ماهه ۱۰روز بده زمانیکه که پریود هستش واقعا آهن بدنشوتامین میکنه
سلام زهرای عزیز
بله میتونید بهش بدید.
سلام می خواستم ببینم قرص آهن یا همون اسید فولیک در دوران پریودی خونریزی را زیاد می کند؟ ممنون البته فقر آهن دارم
سلام افسانه عزیز
خیر باعث افزایش خونریزی نمیشود و مصرفش مانعی ندارد
سلام من یه روز قبل از پریود قرص آهنم رو متوقف کردم گفتم شاید تاثیر بدی داشته باشه ولی حالا پریودیم یکم طولانی شده. میتونه از قطع کردن قرص فولایرون باشه
سلام وقتتون بخیر.
مصرف قرص آهن تاثیری در طولانی شدن پریودتون ندارد