آیا عفونت رحم باعث درد پا می شود؟
عفونت رحم یک بیماری شایع و جدی و خطرناک است که میتواند زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری در اثر ورود باکتری ها به رحم از طریق تماس جنسی، زایمان، روش اتساع و کورتاژ (D&C) ، سقط جنین یا سایر روش های پزشکی ایجاد میشود. در حالی که ممکن است همشه علائم یکسانی نداشته باشد، میتواند علائم مختلفی مانند درد در قسمت پایین شکم، درد در ناحیه لگن، تب، ترشح از واژن یا حتی بزرگ شدن رحم را ایجاد کند. یکی از علائم کمتر شناخته شده عفونت رحم درد ساق پا است که در صورت عدم درمان میتواند کاملاً ناتوان کننده باشد. در این مقاله از داروخانه آنلاین داروبیار بحث خواهیم کرد که آیا عفونت رحم واقعاً باعث درد پا می شود و چه کاری میتوانید برای کاهش عفونت رحم و درد پا خود انجام دهید.
عفونت رحم چیست؟
عفونت رحم که به نام آندومتریت نیز شناخته میشود، که این بیماری باعث التهاب پوشش داخلی رحم است. این بیماری میتواند توسط عوامل متعددی از جمله باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها ایجاد شود. علائم عفونت رحم شامل درد لگن، تب، لرز و خونریزی یا ترشح غیرطبیعی واژن است. در صورت عدم درمان، عفونت رحم میتواند منجر به عوارض جدی مانند: سپسیس (یک وضعیت خطرناک تهدید کننده که ممکن است به مرگ ناشی از عفونت منجر شود.) یا باعث ناباروری شود. درمان عفونت رحم معمولاً شامل آنتی بیوتیک است.
علائم عفونت رحم
هنگامی که عفونت در قسمت بالایی رحم به نام فوندوس باشد، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب
- درد شکم یا گرفتگی شکم
- درد بدن و درد در ناحیه کمر و لگن
- درد در ناحیه پاها
- ادرار دردناک
اگر عفونت به لوله های فالوپ گسترش یافته باشد. یا به تخمدانها رسیده باشد، ممکن است این موارد را نیز تجربه کنید:
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- درد در حین مقاربت
علل عفونت رحم
علل احتمالی زیادی برای عفونت رحم وجود دارد، از جمله:
- واژینوز باکتریایی: این وضعیتی است که در آن تعادل طبیعی باکتری در واژن مختل میشود و به باکتری های مضر به رحم ورود کرده و به باکتری ها اجازه رشد داده میشود. واژینوز باکتریایی یکی از علل شایع عفونت رحم است.
- دوش کردن: دوش کردن میتواند تعادل طبیعی باکتری ها در واژن را مختل کند و منجر به عفونت شود.
- رابطه جنسی محافظت نشده: داشتن رابطه جنسی محافظت نشده میتواند شما را در معرض عفونت های مقاربتی (STIs) قرار دهد که میتواند باعث عفونت رحم شود.
- STI قبلی: داشتن یک STI قبلی خطر ابتلا به عفونت رحم را افزایش میدهد.
- سایر شرایط سلامتی: برخی دیگر از شرایط سلامتی، مانند دیابت، میتواند خطر ابتلا به عفونت رحم را افزایش دهد.
درمان عفونت رحم
در حالی که علل احتمالی زیادی برای درد پا وجود دارد، عفونت رحم یکی از علل قطعی است که اغلب نادیده گرفته میشود. اگر درد پا دارید و همزمان عفونت رحمی نیز دارید، مهم است که در اسرع وقت به دنبال درمان پزشکی باشید. عفونت رحم در صورت درمان نشدن میتواند منجر به عوارض جدی شود، بنابراین ضروری است که فورا درمان را شروع کنید تا در ابتدا با این بیماری و عوارضش مقابله کنید.
چند گزینه مختلف برای درمان عفونت رحم وجود دارد. بسته به شدت عفونت، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های خوراکی یا داخل وریدی را توصیه کند. اگر عفونت شدیدتر باشد، ممکن است بستری شدن در بیمارستان برای آنتی بیوتیک های IV و نظارت دقیق را نیز توصیه کنند. در برخی موارد، ممکن است جراحی برای برداشتن بافت عفونی لازم باشد.
مهم نیست که پزشک شما چه دوره درمانی را توصیه میکند، مهم است که دستورالعمل های او را دنبال کنید و کل دوره آنتی بیوتیک را به پایان برسانید، حتی اگر احساس بهتری دارید. این کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که همه باکتری ها از بین رفته و از بازگشت عفونت جلوگیری میکند. اگر در مورد درمان خود سؤال یا نگرانی دارید، حتماً با پزشک خود صحبت کنید تا بتواند در این روند به شما کمک کند.
بهترین دارو ها برای درمان عفونت رحم
- کلیندامایسین (Clindamycin): این دارو برای مداوای عفونت های ناشی از باکتری است.
- جنتامایسین (Gentamicin): این دارو یک آنتی بیوتیک قوی است که برای درمان عفونت باکتریای بسیار قوی است.
- مترونیدازول (Metronidazole): این دارو به درمان بسیاری از بیماری های مرتبط به واژن و رحم کمک میکند.
- سفتریاکسون (Ceftraixone): یک آنتی بیوتیک سفالوسپورینی است که به درمان عفونات باکتریایی موثر است.
- آمپلی سیلین (Amplicilin): این آنتی بیوتیک در درمان انواع عفونت ها از جمله رحم و سوزاک کاربرد دارد.
عفونت رحم و درد پا
هنگامی که اکثر مردم به عفونت رحم فکر میکنند، به چیزی فکر میکنند که تنها بر سیستم تولید مثل تأثیر میگذارد. با این حال، عفونت رحم میتواند به صورت گسترده در بدن منتشر شود و این عفونت میتواند باعث درد در سایر قسمت های مختلف بدن از جمله پاها شود. درد در ناحیه پاها به این دلیل است که عفونت میتواند از رحم به لوله های فالوپ و تخمدان ها منتقل شود و از آنجا به لگن و کمر سرایت کند در این هنگام عفونت رحم میتواند باعث درد در ناحیه پا شود. درد ممکن است ثابت یا متناوب باشد و از خفیف تا شدید متغیر باشد. عفونت رحم و درد پا رابطه مستقیم باهم دارند، بنابراین اگر درد پا را تجربه میکنید و مشکوک هستید که ممکن است به دلیل عفونت رحم باشد، مهم است که فوراً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
هم چنین بخوانید: کمبود چه ویتامینی باعث کمر درد میشود؟
نتیجه
در نتیجه، عفونت رحم در برخی موارد میتواند باعث درد پا شود. مهم است که از علائم و نشانه های مرتبط با عفونت رحم آگاه باشید تا در اسرع وقت به درستی درمان شوند. اگر درد مداوم یا بدتر شکم یا لگن، تورم، تب، ترشح یا هر علامت غیرعادی دیگری را تجربه کردید، مهم است که برای ارزیابی و آزمایش بیشتر با پزشک خود تماس بگیرید. توجه داشته باشید که درمان خودسرانه ممکن است باعث تشدید بیماری و آسیب های جبران ناپذیری برای شما شود لذا با تشخیص و درمان سریع توسط یک متخصص پزشکی، میتوانید از بروز عوارض جدی ناشی از عفونت رحم جلوگیری کنید.
دکترای داروسازی از دانشگاه تهران
اشتراک گذاری
مطالب بی نظیر بود
چه سایت قشنگی دارین
بیشتری بنویسین لطفا
مطالب بیشتری بنویسین لطفا
چقد خوبین شما
گروه واتساپی هم دارید؟
چرا اینقد زیاد؟
با اجازتون بازنشر شد
نویسنده این متن کیه؟
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین
متشکرم